Foto: Photo by harry laps on Unsplash

"Úspech je mať rád samého seba, mať rád to, čo robíte a mať rád to, ako to robíte." - Maya Angelou

Všetci máme nejaké sny, ktoré nás nútia pokračovať v tom, čo robíme. Všetci si so sebou nosíme určité predstavy, ktoré chceme premeniť na realitu. Všetko to pochádza z inšpirácie, ktorá sa nachádza hlboko v nás. Ale ako to premeniť na realitu? Je to jednoduchšie, než by ste si mysleli. Kľúčom je využiť túto iskru inšpirácie – nech už je to čokoľvek – na zmenu vášho správania. Začína to rozhodnutím, po ktorom nasleduje okamžitá akcia. Tá môže zlepšiť váš život k nepoznaniu.

Článok pokračuje pod videom ↓

Premeniť sny na realitu vôbec nie je nemožné. Chce to len trochu odhodlania alebo kľúčových vecí, ktoré by ste si mali pamätať.  Toto je podľa expertov 5 spôsobov, ako premeniť ten zdroj inšpirácie, ktorý vo vás drieme, na realitu.

#1 Zamerajte sa na ciele, ktoré vás nadchýnajú

Niekedy sa nájdu veci, ktoré si sami stanovíte za cieľ, ktorý treba dosiahnuť, no vôbec vás nenadchýnajú. Možno máte v úmysle stať sa generálnym riaditeľom vašej spoločnosti, no ak z tohto cieľa nie ste vzrušení, ak vás nenadchýna, potom to nie je to, čo chcete. Zamerajte sa na tie veci, ktoré rozpália váš oheň inšpirácie a ktoré vám nedajú spať.

Experti tvrdia, že nech už chcete čokoľvek, malo by vás to v prvom rade inšpirovať. Nadchýnať. Mali by ste sa toho dokonca báť. Ak pri pomyslení na váš „sen“ máte zhruba rovnaké pocity, ako keď si ráno čistíte zuby, potom tu nie je niečo v poriadku. Takže možno dôvod, pre ktorý ste ešte nepremenili váš sen na realitu je ten, že sa usilujete splniť si nesprávny sen.

unsplash.com

#2 Príliš nad tým všetkým nepremýšľajte

Tak ako pri všetkom, aj v tomto prípade vás nadmerné premýšľanie nikde nedostane. Nie je to produktívna ani zdravá činnosť, tak je najvyšší čas s tým prestať. Je to presne ten typ myslenia, ktorý vás nielenže neposúva vpred, ale dokonca vás brzdí na jednom mieste a nemôžete sa kvôli tomu sústrediť na to, čo je dôležité – na váš cieľ.

Nepremýšľajte, proste to urobte. Kašlite na to, čo si budú myslieť ostatní, ako sa budú tváriť, alebo čo budú o vás hovoriť. Jednoducho urobte všetky potrebné kroky, ktoré vedú k vášmu snu. A bez premýšľania.

#3 Dajte si pauzu od sociálnych sietí

Niekedy môže pozeranie sa na všetky tie nádherné fotografie z Instagramu či Facebooku spôsobiť, že máte pocit, že sa k svojim snom vôbec nepribližujete. Že všetci ostatní majú presne to, čo chcete vy, no vám sa za žiadnych okolností nedarí dosiahnuť to.

No je dobré si zapamätať, že sociálne siete sú len falošná realita. To, čo na nich ľudia zdieľajú, môže byť len jedna strana vytrhnutá z kontextu.  Verte či nie, nikto nemá tak dokonalý a skvelý bezstarostný život, ako to prezentuje. Preto namiesto toho, aby ste smútili nad svojím mobilom, dajte si od sociálnych sietí pauzu.  Uvidíte, že keď z hlavy vyženiete nepodstatné veci, ostane vám viac času na pracovanie na vlastných cieľoch.

unsplash.com

#4 Povedzte niekomu o svojich snoch

Ak na niečom pracujete, pravdepodobne to nechcete nikomu hovoriť, pretože nechcete, aby ste vy alebo on boli sklamaní, pokiaľ to nevyjde. Avšak je dokázané, že pokiaľ máte nejakú zodpovednosť, je oveľa pravdepodobnejšie, že sa budete viac usilovať dosiahnuť svoje ciele.

Keď už o tom budú ľudia vedieť, budete musieť tvrdo pracovať, aby ste im všetkým ukázali, že na to máte, a že to dokážete. Takže ak hľadáte nejakú výbornú pohonnú látku, ktorá by vás udržala v pohybe, potom začnite o svojich cieľoch rozprávať. Uvidíte, že to pomôže.

#5 Nebojte sa zlyhania

Strach zo zlyhania zabil už mnoho snov. Strach zo zlyhania vám nedovolil urobiť už mnoho vecí. Je načase nechať ho ísť. Ak to urobíte, stanete sa nezastaviteľnými. Už nikdy nezlyháte, pretože zlyhanie nebude existovať. Vždy sa môžete poučiť, škodu napraviť. No nedokážete napraviť niečo, čo ste nikdy neurobili.

Každý z nás má určité sny, ktoré chce premeniť na realitu. No rozdiel medzi ostatnými a vami je ten, že vy sa pokúsite. Budete skúšať a skúšať, budete sa snažiť – najlepšie ako len viete, budete na sebe pracovať. A nakoniec? Nakoniec sa vám to podarí.

unsplash.com
powerofpositivity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov