Foto: Photo by Joshua Teichroew from Pexels

Všetko zlé je na niečo dobré.

A aj keď túto vetu veľakrát nedokážeme vystáť, ukrýva sa v nej obrovský kus pravdy. Aj vo veciach, ktoré najprv vnímame ako obrovské nešťastie a veľkú krivdu, nájdeme skôr či neskôr niečo dobré. A či už to bude o niekoľko týždňov, mesiacov alebo hoci aj rokov, raz si uvedomíte, že išlo len o jednu veľkú lekciu.

Článok pokračuje pod videom ↓

A presne tak je to aj pri rozchodoch a stroskotaných vzťahoch. Spočiatku to, samozrejme, bolí, no v skutočnosti je to skúsenosť, ktorá z vás spraví silnejšieho človeka a naučí vás týchto 10 vecí.

#1 Nikoho nevlastníte. Nech už ste pre toho druhého spravili čokoľvek, nepatrí vám. A keď sa tak rozhodne, jednoducho ho musíte nechať ísť. 

#2 Láska nie je závislosť. Vzťah, v ktorom jeden z partnerov nemá priestor ani na nadýchnutie sa, určite nie je zdravý. 

#3 V každom vzťahu občas musíte byť sami. Ak to nedokážete rešpektovať vy alebo váš partner, inak ako rozchodom sa to neskončí. 

Photo by Alexandru Zdrobău on Unsplash

#4 Váša polovička nie je projektom, ktorý musíte opraviť. Samozrejme, pre niekoho môžete byť inšpiráciou, motiváciou či možno vzorom, no nikdy sa nikoho nesnažte zmeniť nasilu. 

#5 Túžba nie je večná. Aj tá najsilnejšia vášeň po istom čase opadne. Ak je to to jediné, čo drží váš vzťah nad vodou, dlhé trvanie mať určite nebude. 

#6 Niektoré vzťahy jednoducho nemajú trvať navždy. Do života vám boli poslané preto, aby vám dali nejakú lekciu. Akú, to už neskôr zistíte vy sami. 

#7 Láska je krásna a nevznikli by bez nej tie najkrajšie a najvzácnejšie umelecké diela, no pamätajte si, že nie je jedinou vecou vo vašom živote. Vaša práca, rodina, priatelia, cestovanie — ak to nevyjde, stále toho máte dosť, kam venovať svoj čas a svoju energiu. 

Photo by Christin Hume on Unsplash

#8 Je dôležité mať partnera, ktorý bude vaším najlepším priateľom. Ako sme už spomenuli, vášeň z vášho vzťahu časom vymizne, preto je dôležité stavať ho na silnejších a trvácnejších pilieroch. 

#9 Kompromis je cesta, no nie jednosmerná. Vychádzať by totiž mal od oboch a stretnúť by ste sa mali vždy niekde na polceste. Ak vychádza neustále len od jedného z partnerov, o lásku pravdepodobne nejde. 

#10 Láska nie je prostriedkom na potvrdenie vašej hodnoty. Ak si myslíte, že nie ste šťastní, pretože nemáte lásku, mýlite sa. Keď sa necítite šťastne osamote, nebudete sa cítiť šťastne ani vo vzťahu.

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov