Prečo sa ľudia, ktorí sa kedysi bezhlavo milovali, zrazu rozvádzajú? Tento status výstižne vystihuje to, prečo krachujú mnohé manželstvá po celom svete.

Láska so sebou prináša vždy isté riziko. Budú naše city opätované? Vydržíme všetky búrky, ktoré (ne)čakane prehrmia naším životom? Každý vzťah v sebe nesie možnosť sklamania, no napriek tomu všetci dúfame, že ten náš vydrží naveky. Samozrejme, nejde to bez nášho pričinenia. Len 25-ročná poetka Taylor Myers z Ohia trefne vystihla, prečo sa ľudia rozvádzajú. S jej statusom súhlasí už takmer 1,5 milióna užívateľov siete tumblr. Pridáte sa k jej názoru?

Článok pokračuje pod videom ↓

Taylor k virálnemu statusu inšpirovali lekcie kurzu Relationships for Life/Vzťahy pre život, na ktorý sa prihlásila ako sedemnásťročná. To, čo sa naučila, zhrnula v nasledujúcom príspevku:

View this post on Instagram

just bc I never selfie anymore

A post shared by Alaska🌻Young (@acutelesbian) on

„Veľa ľudí sa ma pýta, čoho sa najviac bojím. Viem, že väčšina z nich očakáva odpovede typu, že sa bojím výšok, alebo uzatvorených priestorov či ľudí, ktorí sa obliekajú za zvieratá. Ale ako im mám povedať, že som sa v sedemnástich prihlásila na kurz Vzťahy pre život a naučila som sa, že ľudia ukončujú vzťahy z takého istého dôvodu, z akého sa kedysi zamilovali?

Roztomilá tvrdohlavosť milovaného sa neskôr stáva kameňom úrazu, pretože ten odmieta robiť kompromisy. To nie je všetko.  Z jednostranného záujmu sa neskôr stáva nezrelosť a zo zlozvykov partnera, ktoré sa nám kedysi zdali rozkošné, sa neskôr stáva hltač peňazí. Spontánnosť nám zrazu pripadá bezohľadná a nezodpovedná. Noha vyložená na prístrojovej doske už viac nie je sexy. Je to len ďalšie rozptýlenie v našom rušnom živote. Z ničoho nie som taká smutná a vydesená, ako z pomyslenia, že raz sa stanem škaredou pre toho, kto raz videl v mojich očiach celý vesmír.“

Súhlasíte s jej tvrdením? Alebo si myslíte, že je naozaj skeptická? Je však pravda, že neraz nám na partnerovi začne liezť na nervy práve to, čo sme kedysi na ňom tak veľmi milovali.

Láska nie je emócia, ale voľba

Photo by Milan Popovic on Unsplash

Taylor to však s láskou celkom nevzdáva. I naďalej sa delí so svojimi poznatkami z kurzu Vzťahy pre život. Tvrdí, že učiteľ im dal za úlohu určiť, či je láska emócia alebo voľba. Všetci pubertiaci odpovedali rovnako. Láska je emócia. „Ak si to budete myslieť, nikdy vám dlho nevydrží žiaden vzťah,“ upozornil ich učiteľ. Pretože podľa neho je láska voľba.

Každý deň sa rozhodujeme, či budeme svojho partnera milovať. Aj s jeho chybami a nedostatkami. Len vtedy má láska skutočný zmysel. Ak sa niekto rozhodne rozviesť, je to tiež voľba. Zvolil si odchod. A vtedy to musíme rešpektovať.

Pozri aj: Známy psychológ odhalil najčastejšie dôvody rozvodu a rozpadu vzťahov. Týmto 4 veciam by ste sa mali vyhnúť

boredpanda
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov