Láska dokáže veľa, ale život si každý musí opraviť sám.

Láska je veľká. Ale aj ona má svoje limity. Aj čo sa týka lásky, existuje niekoľko vecí, ktoré nedokáže urobiť. Napríklad, jednou z nich je opravovať naše životy. Áno, môže nám byť vďaka láske trošku lepšie a môže nám pomôcť prejsť cez ťažké chvíle, ale pamätajte si, že nás nedokáže „opraviť“. A preto by sme to od nej nemali ani očakávať.

Článok pokračuje pod videom ↓

Úplne rozumiem, prečo sú všetci takí šialení, pokiaľ ide o lásku. Prečo vynakladajú toľko úsilia na každé rande. Prečo každý sníva o tom svojom „…a žili spolu šťastne, až do smrti.“ Prečo ľudia plačú na takmer každej svadbe. Prečo prežívajú rozchody, akoby to bola tá najtragickejšia vec, ktorá sa môže na tejto planéte stať. Naozaj to chápem.

Láska je droga. Ale taká tá úžasná a príjemná droga, bez ktorej nedokážeme existovať. Je to akoby ste odomkli bránu do krajiny šťastia, akoby ste našli niečo, čo ste dlho hľadali, je to, akoby veci zrazu začali dávať zmysel. Je to, akoby ste toto všetko a oveľa viac našli vo vašom partnerovi.

Každý z nás po tom túži.

Ale láska váš život neopraví.

unsplash.com

Nedokáže to. Možno sa vám bude zdať, že veci sú lepšie a možno na začiatku aj budú. Možno urobí to peklo, ktorým prechádzate znesiteľnejším a možno zrazu už nebudete cítiť takú veľkú bolesť, ako predtým.

Ale nebude to trvať večne. Aj keď sa opijete, je vám dobre, ale len na určitý čas. To magické opojenie vždy raz pominie. Rovnako to bude aj v tomto prípade. Netvrdím, že niečo ako láska ne celý život neexistuje. Podľa mňa áno, existuje. Ale nie, pokiaľ od nej očakávate, že urobí všetku prácu za vás.

Láska nedokáže zmeniť realitu. Nedokáže z vás urobiť úplne nového a iného človeka len tým, že mávne čarovným prútikom. Nevymaže všetky chyby z vášho života. Nespraví z vás lepšieho človeka len kvôli tomu, že je láska.

Láska nedokáže urobiť všetku tú prácu za nás

Tak strašne chceme a tak strašne však dúfame v pravý opak. Chceme, aby toho bola láska schopná, aby sme sa mohli vzdať ďalšej zodpovednosti, zodpovednosti za seba samých, ktorá nám leží na pleciach. Očakávame od nej, že úplne pretransformuje náš život, ale pravda je, že to všetko musíme urobiť my sami. Nie láska, ale my.

Každý z nás si zaslúži lásku. Ale láska tu nie je na to, aby opravila naše životy. Na to sme tu my sami. Nemôžeme čakať, že nás láska naplní, keď lásku stretneme, už musíme byť naplnené nádoby. Láska je skvelá, láska je úžasná, hovorí sa dokonca, že láska hory prenáša. A možno je to pravda. A možno tak celkom ani nie.

Takže nečakajte, že to láska urobí váš svet lepším. Ak chcete byť lepší, ak sa chcete zmeniť, musíte to urobiť jednoducho sami. Viem, že to nie je pravdepodobne to, čo ste chceli počuť, ale je to to, čo ste museli počuť.

unsplash.com

Pozri aj: Toto je typ žien, ktoré sú vo vzťahoch absolútne najšťastnejšie. Patríte k nim aj vy?

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov