Nie každý robí v živote veľké veci. Niektorí si to iba myslia, no skutočnosť je iná.

Mnoho ľudí si myslí, že sú úspešní či slávni. A čo je ešte tragickejšie, chovajú sa tak, akoby to aj bola pravda. Ale je rozdiel medzi tým niečo si len myslieť a v skutočnosti tým aj byť. Pretože pokiaľ sa celý ten „úspech“ deje iba vo vašej hlave, potom úspešní vôbec nie ste. Môžete mať pocit, že robíte veľké veci, no v skutočnosti nerobíte nič.

Článok pokračuje pod videom ↓

Svet je jedna veľká džungľa. Každý si v ňom chce nájsť svoje miesto a každý chce preraziť. Ale len málokomu sa to nakoniec aj podarí. Prečo je to asi tak? Pretože je tu jeden rozdiel medzi tými, ktorí v živote robia veľké veci a medzi tými, ktorí si to len myslia. Hovorí sa tomu skutočnosť. Prítomnosť. A tvrdá práca, ktorú obsahuje.

Že sa ešte stále nechytáte a neviete, o čom hovorím? Tak napríklad, každý má na začiatku nejaký nápad. Nosí so sebou tento nápad v hlave, každú voľnú chvíľu sa k nemu vracia, rozvíja ho, premýšľa nad ním a predstavuje si svet aj s týmto nápadom.

Úspech môžete buď mať, alebo o ňom môžete donekonečna snívať

Lenže nápad, to je ako semienko, ktoré zasadíme do zeme. Ak chceme, aby z neho vykvitol nádherný veľký strom, ktorý bude predurčený na veľké veci, musíme sa oňho starať. Musíme ho polievať, ale hlavne, musíme si naňho nájsť čas a vynaložiť dostatok úsilia či energie na to, aby začalo rásť.

unsplash.com

Pretože viete, pokiaľ ho iba položíme do zeme a budeme si v našej mysli predstavovať, ako sa mu nádherne darí a ako jeden deň vyrastie v majestátny strom, no v skutočnosti neurobíme nič preto, aby sa tak stalo, potom sme neurobili nič. Neurobili sme žiadnu veľkú vec.

A rovnako to platí aj pri ľuďoch. Mnohí z nich majú semienka a dokonca ich aj zasejú, no ďalej sa o ne nestarajú. V ich hlave síce tento strom vyrástol, no to je ten problém. Deje sa to len a len v ich hlave. V skutočnosti sa nestalo nič.

No takíto ľudia prežijú celý život v sebaklame. Celý život si budú myslieť, aký sú úspešní, akí sú úžasní a čo všetko sa im podarilo dosiahnuť. No nebudú vidieť to, že ich strom, ich dielo naozaj neexistuje. Že možno niekde v paralelnom vesmíre, ktorý si sami vytvorili vo svojej hlave sú takmer bohovia, no v skutočnosti je to úplne o inom.

Rozdiel medzi úspešnou osobou a ostatnými nie je v nedostatku síl či nedostatku vedomostí, ale skôr v nedostatku vôle.

Pretože úspešných od „úspešných“ delí už tá niekoľkokrát spomínaná prítomnosť a tvrdá práca. To, čo sa deje v skutočnosti, sa môže diať aj v našej mysli, no to, čo sa deje iba v našej mysli neznamená, že sa to deje aj v skutočnosti. Pokiaľ nerobíme nič preto, aby náš strom vyrástol, potom nemôžeme čakať, že naozaj vyrastie. Pokiaľ sa nedokážeme prinútiť a nebudeme pracovať na tom, čo chceme dosiahnuť, potom to nikdy nedosiahneme. A pokiaľ na tom budeme pracovať iba v našej mysli, potom to nedosiahneme tiež.

Môj otec vždy hovoril: „Ak niekto veľa spí, môže sa stať, že prespí svoje sny,“ a ja s ním rozhodne súhlasím. Pokiaľ sa nezobudíte, pokiaľ nezahodíte všetku tú slávu a úspech, ktoré sa však dejú len vo vašej hlave, potom ani v reálnom živote nikdy nič nedosiahnete.

Ak chcete byť úspešní, potom musíte chytiť prítomnosť za pačesy a vytrieskať z nej maximum.

unsplash.com

Pozri aj: 10 psychologických faktov, ktoré vám môžu značne zjednodušiť život

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov