Foto: instagram

Všetko je o uhle pohľadu.

V situácii, kedy sa takmer celý svet ocitol v karanténe, je dôležité myslieť pozitívne. Aj na domácu karanténu sa môžeme pozerať dvojako. Môžeme ju brať buď ako absolútne zlo, alebo ako príležitosť konečne spomaliť, upokojiť svoju myseľ a vytvoriť niečo hodnotné.

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál The Minds Journal priniesol príbehy 4 inšpiratívnych ľudí, ktorí sa v minulosti ocitli vo veľmi podobnej situácii ako my. Miesto sťažovania sa však prepísali históriu…

#1 Isaac Newton

Keď v roku 1665 Anglicko zasiahol mor, Isaac Newton takisto uviazol v dobrovoľnej karanténe. Vo Woolsthorpe Manor teda 18 mesiacov študoval stovky materiálov, až napokon vytvoril teóriu gravitácie, ktorá navždy zmenila tvár nielen fyziky.

#2 Frida Kahlo

Táto svetoznáma mexická umelkyňa mala ako študentka veľmi vážny úraz, keď cestovala autobusom, ktorý sa čelne zrazil s oprotiidúcim autom. Prežila, no jej zranenia boli veľmi vážne a vyžadovali si dlhodobý odpočinok v posteli. Práve počas tohto obdobia Frida namaľovala svoj úplne prvý autoportrét – za pomoci zrkadla, ktoré bolo umiestnené nad jej posteľou. Jej maľby následne spoznal celý svet a ikonickými sú, rovnako ako ona sama, dodnes.

#3 William Shakespeare

Meno, ktoré netreba nikomu predstavovať. Vedeli ste však, že Shakespeare napísal dokonalé dielo Kráľ Lear takisto počas karantény, ktorá nastala po prepuknutí moru v Anglicku? Hovorí sa, že v žiadnom jeho diele nenájdeme viac bolesti, ako práve v Kráľovi Learovi. Možno doň vložil všetku svoju frustráciu, no nepochybne vzniklo dielo, ktoré má dodnes neopísateľne veľkú hodnotu.

#4 Victor Hugo

Victor bol veľmi nespokojný s tým, v akej situácii sa Francúzsko v roku 1851 nachádzalo, a bol ostrým kritikom Napoleona Bonaparteho. Aby sa vyhol trestu a poprave, svoju rodnú krajinu opustil a usadil sa v Bruseli, potom na ostrovoch Jersey a Guernsey – všetko však sám. A práve v tomto období napísal svoju román Bedári

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov