Autor fotky: TOPHEE MARQUEZ na Pexels

Nemusí to byť len na škodu.

Každý, v koho záujme je je nielen jeho vlastné zdravie, ale aj zdravie iných, v týchto dňoch dobrovoľne zostáva doma a von vychádza naozaj iba v tých najnevyhnutnejších prípadoch. Netreba však vešať hlavu, tento čas sa dá využiť aj rozumne a užitočne. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako na to, radí portál The Minds Journal. 

#1 Spíšte si zoznam svojich prianí

V týchto dňoch môže byť náročné sústrediť sa na pozitíva. Pomôcť vám však môže, keď si spíšete zoznam vecí, po ktorých najviac túžite. Či už je to sledovanie polárnej žiary na Islande, nájdenie životnej lásky, plávanie s delfínmi na Havaji či zmena práce, na nič nezabudnite. A keď sa toto všetko skončí, uvidíte, s akou odhodlanosťou sa pustíte do plnenia každého jedného z týchto snov. 

#2 Starajte sa o svoje telo

Možno už dávno ste nemali toľko priestoru venovať sa mu tak, ako teraz. Rozmaznávajte sa, ako to je len možné. Nezabudnite však aj na každodenné cvičenie. To sa neodrazí len na vašej postave, ale aj na psychickej pohode a na vašej vyššej produktivite. Ako tiež vieme, počas cvičenia sa uvoľňujú endorfíny, vďaka ktorým budete mať okamžite lepšiu náladu. 

#3 Zdokonaľte svoje varenie

Ak vás predtým varenie či pečenie vôbec nebavili, teraz máte dostatok priestoru na to, aby ste si tieto zručnosti úprimne obľúbili. Nájdite si na internete recepty na jedlá, ktoré by vám naozaj chutili, a pustite sa do toho. 

Autor fotky: Maarten van den Heuvel na Pexels

#4 Naučte sa niečo nové

Určite aj vy máte niečo, čo ste sa chceli vždy naučiť. Či už spomínané varenie, alebo strihanie videí, programovanie, fotenie alebo čokoľvek iné. Mnohé stránky teraz ponúkajú naozaj vynikajúce online kurzy za zvýhodnenú cenu, alebo dokonca zadarmo – bola by škoda nevyužiť to. 

#5 Venujte pozornosť svojmu duševnému zdraviu

V tomto období je úplne prirodzené cítiť negatívne pocity. Neuverte tomu, že je to niečo zlé, a dajte týmto pocitom voľný priebeh. Iba tak ich budete môcť spracovať. Skúste ich prekonať pozitívnym myslením a tým, že sa skúsite po celý deň nejak zamestnať. Nič nie je také zlé, ako to na prvý pohľad vyzerá. 

#6 Spravte si zo svojho bytu miesto, kde sa budete cítiť dobre

Možno ste už dlhšie odkladali veľké upratovanie či pretriedenie všetkých skríň. Teraz na to máte vhodnú príležitosť. Zbavte sa všetkého nepotrebného a upracte si celý byt. Môžete ho skúsiť aj nejak zreorganizovať alebo si objednajte nejaké dekorácie. Spravte jednoducho všetko preto, aby ste sa v ňom cítili čo najlepšie. 

#7 Čítajte knihy a pozerajte filmy či seriály

Táto činnosť vám pomôže aspoň na chvíľu sa preniesť z tohto sveta a dostane vás do sveta fantázie, kde môžete aspoň na chvíľu zabudnúť na všetky problémy a starosti. 

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov