Ach, tie letné lásky. Dokáže im odolať len ten, kto má skutočne pevný charakter.

Letná láska nás dokáže poriadne poblázniť. S príchodom dlhých, slnečných letných dní sme akosi viac otvorení romantike – i keď sa ľahko môžeme zaľúbiť do nesprávneho človeka. Takého, ktorý nás namotá sladkými rečičkami, sľúbi nám aj nemožné, len aby sme boli s ním. Viete, že tento letný vzťah nebude dlho trvať. Zriedkakedy vydrží do jesene, no aj tak mu nedokážete odolať. Spoznávate sa v tomto scenári? Ak áno, tak ste „freckling“ zažili na vlastnej koži aj vy. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Freckling je pojem, ktorý označuje letnú lásku a pochádza zo slova freckles – pehy. A prečo práve pehy? Pretože práve tie sa objavujú na pokožke počas slnečných dní. Keď sa leto prehupne do jesene, tak (väčšinou) vymiznú. A rovnako to je aj s touto letnou láskou, ktorá má zriedkakedy dlhé trvanie.

Plážoví inžinieri a spol.

Photo by Dani Vivanco on Unsplash

Pri letných láskach strácame hlavu. Na pláži sa to hemží „plážovými inžiniermi“, ktorí sú majstri sveta v zvádzaní. Ak nemáte pevnú vôľu, ľahko sa vám môže stať, že podľahnete. A vtedy raz-dva zabudnete na všetky predsavzatia či kritériá, ktoré očakávate od svojho vysnívaného partnera.

Photo by Salvador Martin Yeste on Unsplash

Frekling sa však predsa len líši niečím, na čo sme zvyknutí. Môže za to všadeprítomný a vševedúci internet, ktorým sme chtiac či nechtiac spojení s okolitým svetom. Preto je vysoko pravdepodobné, že po letnej romanci ostanete so svojou „láskou“ vo virtuálnom kontakte.

Nemusíte si písať každý deň. Možno si sem-tam lajknete príspevky na Facebooku či Instagrame. Všetko bude v poriadku, možno sa vám ako-tak podarí vytriezvieť zo zaľúbenia. Až kým neprejde ďalší rok. A kým si na začiatku ďalších prázdnin od neho nenájdete správu, ktorá bude jasným znamením. Letná láska sa môže opäť zopakovať.

Ak však túto výzvu prijmete, zničí vás to. Síce zažijete opäť romantiku, no zas sa z nej budete musieť spamätávať ďalší rok. A to za to naozaj nestojí.

Žiaden virtuálny kontakt

Photo by Angelo Pantazis on Unsplash

Freckling, i keď vyzerá ako nevinná zábavka leta, však so sebou prináša viac trápenia než radostných chvíľ. Jeho najväčšou nevýhodou je, že vôbec nebudete vedieť, na čom ste. Chodíte spolu alebo nie? Alebo je vaša láska viazaná len na horúce leto?

Preto ak sa chcete vyhnúť trápeniu, je lepšie po takejto romanci oželieť všetky virtuálne kontakty. I keď je tisíc spôsobov, ktorými sa môžete kontaktovať (maily, sociálne siete či rôzne aplikácie), zabudnite na to. Len tak sa vám podarí nemrhať vzácnym časom na letnú lásku, ktorá má len zriedkakedy dlhé trvanie.

Pozri aj: Ak niekto pri pohľade na vás spraví očami tento pohyb, znamená to, že sa mu páčite

independent
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov