Ak ste si doposiaľ mysleli, že pozitívne myslenie nemá zmysel, tento experiment vás možno presvedčí o opaku.

Skupina vedcov na čele s doktorom Masaru Emoto urobila experiment, ktorý raz a navždy zmenil spôsob, akým sa dívame na pozitívne myslenie. Myšlienka má silu. Oveľa väčšiu, než ste si doposiaľ mysleli. Po zhliadnutí videa možno aj vy začnete dávať väčší pozor na to, akým myšlienkam v hlave udeľujete svoju pozornosť. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Doktor Emoto dobre vedel, akú silu má naša myseľ. Dokáže vytvoriť niečo nádherné, ale aj vyvolať nenávisť, ktorá pomaly ale isto rozleptá vnútro človeka.

Za všetko hovorí jeho nasledujúci výrok: „Slová sú vibráciou podstaty. Nádherné slová tvoria nádhernú podstatu. Škaredé slová tvoria škaredú podstatu. To je základný zákon prírody.“ Je to naozaj tak. Dobro priťahuje len dobro a nenávisť plodí len nenávisť.

Dr. Emoto zavádza aj pojem HADO. HADO vníma ako silu, ktorá sa ukrýva v každom z nás. Je to energia, sila pozornosti, ktorá je pre nás neobnoviteľný zdroj. To, na čo ju použijeme, v tom spočíva slobodná voľba každého z nás. Môžeme ňou tvoriť aj ničiť.

To, že niečo nevidíme, ešte neznamená, že to neexistuje. Pre „neveriacich Tomášov“ pripravil Emoto naozaj zaujímavý experiment, ktorý nazval „Správy z vody“.

pixabay.com

Voda si dokáže zapamätať informáciu, ktorú vysielame

Jeden z najznámejších experimentov doktora Emota sa týka vody. Práve ona má schopnosť zapamätať si to, čo do nej vysielame. Dr. Emoto, rovnako ako viacero ďalších vedcov verí tomu, že voda si dokáže zapamätať všetko. Lásku, nenávisť, dokonca reaguje inak pri rôznych tónoch hudby. Inak bude reagovať na vážnu hudbu a na heavy metal, ktorý ju doslova rozhodí.

Naše telo obsahuje viac než 70 percent vody, preto aj ono reaguje podobne ako voda vo fľaši či v skúmavke. Emoto preto vo svojom experimente pridal do troch kadí s ryžou vodu. A toto je jeho výsledok:

Experiment trval jeden mesiac, pričom doktor každý deň opakoval prvej nádobe slová „Ďakujem ti,“ druhej „Ty si idiot,“ no a tretiu úplne ignoroval.

Prvá nádoba s ryžou bola po mesiaci nádherná, druhá bola čierna ako uhoľ, pričom tretia začala plesnivieť. Otázka znie, ak majú tieto slová taký silný účinok na obyčajnú ryžu, ako asi pôsobia na naše telo, ktoré je z najväčšej časti takisto tvorené vodou?

Samozrejme, že tento experiment rozdelil ľudí na 2 skupiny. Niektorí mu veria, iní zas veria tomu, že ide o úplný nezmysel. Viacero ľudí sa dokonca rovnaký experiment rozhodlo zopakovať v domácich podmienkach, pričom niektoré pokusy tvrdenia Dr. Emota potvrdili, iné ich, naopak, vyvrátili.

Aký je váš názor na tento zvláštny experiment?

Pozri aj: Brazílsky šaman prehovoril o temných stránkach kultu pozitívneho myslenia. Jeho slová vám môžu zmeniť život

curiousmindmagazine
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov