Byť silnou ženou je oveľa viac...

Keď sa povie „silná žena“, veľa ľudí si pod týmto pojmom predstaví dievča, ktoré sa neholí, prejedá sa, vôbec sa o seba nestará, žije v byte s pätnástimi mačkami a na mužov dávno zanevrela. Bohužiaľ, nič z toho nie je pravda. Byť silnou ženou znamená niečo oveľa viac. Znamená to byť hrdinku. Hrdinkou svojho vlastného osudu a života. Záchrankyňou, ktorá spasí celý svet. Bojovníčkou, ktorá vyhrá akúkoľvek bitku. Nie je to len o tom, byť nezávislá…

Článok pokračuje pod videom ↓

Byť silnou ženou znamená ráno vstať a počas dňa dosiahnuť všetko, čo ste si naplánovali

Znamená to vložiť stopercentné úsilie do každej činnosti, do každej maličkosti, ktorú počas dňa robíte – aj keď viete, že za to nič nedostanete alebo vás nikto neuvidí. Znamená to, že sa budete snažiť zo všetkých síl a budete to robiť pre seba a pre svoj dobrý pocit. Všetci ostatní vám môžu byť ukradnutí.

Byť silnou ženou znamená vytvárať nové spôsoby ako prežiť

Nech už musíte robiť akokoľvek nepríjemné aktivity, nech ste v akokoľvek nepríjemnej spoločnosti ľudí, nech vám život hodil pod nohy akékoľvek nepríjemné a náročné prekážky, vy vždy dokážete nájsť spôsob, ako z toho vykorčuľovať s korunou na hlave.

Byť silnou ženou znamená milovať samú seba – alebo sa aspoň akceptovať

unsplash.com

A to aj v prípadoch, keď sa vás celý svet snaží zmeniť. Byť silnou ženou znamená, že sa o seba staráte a ste maximálne spokojná s tým, ako vyzeráte. Cítite sa vo svojom tele skvelo a kašlete na to, čo si myslia ostatní. Akceptujete samú seba – so všetkými jazvami a nedokonalosťami, ktoré máte.

Byť silnou ženou znamená, že si maximálne dôverujete

Viete sa spoľahnúť na svoj vnútorný inštinkt. Ešte nikdy vás nesklamal – sklamali ste sa iba vtedy, keď ste ho neposlúchli. Dôverujete si a veríte v samú seba. Cítite sa maximálne dobre a užívate si svoju vlastnú spoločnosť. Dokážete sa za seba postaviť a nestiahnete chvost vždy, keď na vás niekto škaredo pozrie.

Byť silnou ženou znamená hovoriť pravdu, aj keď niekedy bolí

Radšej poviete pravdu a budete niesť následky v podobe súdenia a povýšeneckých pohľadov od ostatných, než by ste mali klamať. Viete, že pravda nie je vždy lichotivá, ale radšej každému poviete do očí škaredú pravdu, než prekrásne lži – aby vedel, na čom v skutočnosti je.

Byť silnou ženou znamená zvládať náročné situácie, akoby o nič nešlo

unsplash.com

Každý moment dokážete zvládnuť ľavou zadnou. Beriete to ako výzvu. Nie je nič, čo by vás mohlo prekvapiť a šokovať natoľko, aby ste to nezvládli. Jednoducho si možnosť, že by ste sa mali vzdať nepripúšťate.

Byť silnou ženou znamená preplakať celú noc a ráno vstať s úsmevom

Byť silná nie je jednoduché. Niekedy to aj na vás doľahne a najradšej by ste to všetko vzdali. Ale vždy v sebe nájdete niečo, vďaka čomu sa postavíte a pokračujete ďalej. Dovolíte si byť smutná, ale potom opäť nahodíte úsmev a fungujete, akoby sa nič nedialo. A to všetko len kvôli tomu, že ste silná. Ste silnejšia, než by ste si možno mysleli.

Pozri aj: Ľudia nevedia, že týchto 10 vecí robíte preto, že ste alfa osobnosť

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov