Nie je pravda, že ženy nevedia, čo chcú. V skutočnosti to vedia až desivo presne. Aj v sexe majú jasno.

Vraví sa, že ženské telo pripomína elektrický sporák. Zahrieva sa síce pomaly, ale keď už horí, ide naozaj na plný plyn. Muž je zas ako plynový varič. Zapáli sa v zlomku sekundy, rýchlo horí, no potom nečakane zhasne. Toto vtipné tvrdenie má v sebe však viac pravdy, ako by sa na prvý pohľad zdalo. Ženy skutočne vnímajú sex úplne inak, ako muži.

Ako teda ženy vnímajú sex a čo pre nich v skutočnosti znamená? Je načase poodhaliť trošku závoj poznania. Niektoré veci vás určite prekvapia!

Sex začína v hlave

Photo by Matheus Ferrero on Unsplash

A preto sú muži často sklamaní. Im neraz stačí pozrieť sa na ženu a sú pripravení na „akciu“. No ženské telo funguje trošku inak. Môže za to hormón testosterón, ktorý je prítomný v oboch pohlaviach. Samozrejme, muži ho majú oveľa viac. U mužov tento hormón priam kričí po sexuálnom styku, u žien tichúčko šepká, čakajúc, kým naňho príde rad.

Určite sa ale nájdu aj výnimky. Sú ženy, ktoré majú priveľký „chtíč“, a naopak muži, ktorým stačí pomilovať sa raz za mesiac. No vo všeobecnosti treba myslieť na to, že ženy majú o dosť nižšiu potrebu sexu ako muži. A aby sa dokázali rozvášniť, treba s predohrou začať už skoro ráno. Pekné slovíčko, káva či milé pohladenie dokážu hotové zázraky. Ženy však potrebujú vedieť, že mužom na nich skutočne záleží. Nechcú byť len sexuálnym objektom.

Žena sa musí cítiť príťažlivá

Ak jej muž dá najavo, že je preňho príťažlivá a jediná, v tej správnej chvíli to u nej môže vyvolať búrku orgazmov. Preto ak muži chcú v žene zapáliť oheň, nemali by zabúdať na komplimenty. Samozrejme, nemali by byť prvoplánové a tak nezaškodí použiť trošku fantázie.

Cesta na vrchol môže byť náročná

Photo by Allef Vinicius on Unsplash

Mnoho žien má rado sex, no vplyvom každodenných starostí naň postupne strácajú chuť. Ani v posteli nevedia dostať z hlavy bežné problémy. Neraz myslia na povinnosti, ktoré ich čakajú. Urobili si deti všetky domáce úlohy? Vypla práčku? Čo bude zajtra variť? Ak ju má muž rád a skutočne mu na nej záleží, mal by ju aspoň z časti odbremeniť. A potom už len stačí vytrvalosť. Žene trvá dlhšie, kým sa dostane na vrchol, no keď sa tam dostane, tak to stojí zato! 🙂

Ženy sa boja zranenia

Najmä toho emocionálneho. Neraz prvé sexuálne skúsenosti nadobudnú až s partnerom, zatiaľ čo muži sa k prvým sexuálnym zážitkom dostávajú cez sebauspokojenie. Ženy sú v tomto oveľa viac háklivé. Je to aj preto, pretože emócie sú pre nich veľmi dôležité a pri sexe vyžadujú dôveru. Veď dovoliť sa dotýkať druhému človeku tak citlivých miest pre ne nie je žiadna maličkosť. Len málo žien dokáže mať sex bez lásky. A ak aj k tomu príde, pocit naplnenia im to neprinesie.

Sex je pre ženy súčasťou lásky a nie naopak

Photo by Andrew Avdeev on Unsplash

Ženy, keď milujú, milujú celým telom, mysľou aj dušou. A preto aj sexualitu vnímajú komplexe. Muži oveľa ľahšie oddeľujú sex a city, preto majú aj väčší sklon k nevere. U žien sa často nevera môže pretransformovať do zamilovanosti. Je to logické, pretože pre plné prejavenie svojej sexuality city zohrávajú nemalú úlohu.

Ženy neraz vyjadrujú svoju lásku sexom

Ak je vo vzťahu všetko v poriadku, pre ženy sa aj samotný sex stáva radosťou. Majú pocit, že nemajú čo riešiť, na obzore nie je žiaden problém. Preto skôr svojho milovaného zavolajú do spoločnej postele. A určite neostane len pri čítaní kníh!

Pozri aj: Aj sex môže zabíjať. Toto je 10 najbizarnejších (a najhlúpejších) úmrtí, za ktoré môže práve on

psychologytoday
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov