Tušenie. Šiesty zmysel. Intuícia... Každý to voláme inak, no všetci sme sa už stretli s tým zvláštnym pocitom, že niečo máme či nemáme urobiť, alebo že sa niečo stane. A s odstupom času sme potom zistili, že ten čudný pocit, či zvláštny vnútorný hlas mal pravdu.

Intuícia je veľmi ťažko definovateľná, no najčastejšie sa opisuje ako podvedomé vnímanie rôznych zmyslových informácií, ktoré mozog bez nášho vedomia spracováva a potom tieto informácie posúva do vedomia. Racionálni ľudia ich prehliadajú, špiritisti a ezoterici si na nich postavili celý biznis. No pravdou je, že sú situácie, kedy by ste intuíciu nemali ignorovať.

Článok pokračuje pod videom ↓

Konkrétne by ste ju mali počúvať v týchto 6 prípadoch…

Kedy počúvať Intuíciu?

Vzťahové problémy

Na povrchu je medzi vami všetko v absolútnom poriadku, no vy kdesi vo vnútri cítite, že sa niečo deje? Niektorí to nazvú hlasom srdca, no každopádne zrejme vnímate nejaký nedoriešený konflikt, ohrozenie či nedorozumenie, ktoré na vás môže číhať.

Rovnako, ak máte z niekoho pri prvom stretnutí zvláštny pocit, zbystrite pozornosť. Zamyslite sa však aj nad tým, prečo môžete mať takýto pocit – z čoho pramení. Niekedy skrátka ide len o (ne)sympatie.

Unsplash.com/Toa Heftiba

Zdravie

Máte pocit, že je vám divne, alebo sa s vami niečo deje a vy presne neviete, o čo ide? Nenahovárajte si, že sa vám to len zdá, riskujete, že prehliadnete niečo dôležité. Tieto intuitívne dojmy môžu signalizovať, že vaše telo zaregistrovalo zmeny, ktoré si ešte vedome neuvedomujete. Stojí za to venovať im pozornosť. Okrem chorôb tak môžete predísť i vážnym alergickým reakciám a ženy rovnako vedia vycítiť, že sú v druhom stave.

Kariéra

Aj pri výbere povolania či rozhodovaní sa ohľadom svojej kariéry by sme mali dať aj na intuíciu. Veď aj život mnohých úspešných a slávnych osobností nám dokazuje, že niekedy sa len nechali viesť akýmsi tušením. Myslite na to, keď vám najbližšie príde na um nápad založiť si vlastný biznis či navrhnúť nejaké kreatívne riešenie problému, ktoré by ste inak zavrhli.

Sťahovanie

Hľadáte si bývanie, našli ste pekný a priestranný byt, ktorý by vám vyhovoval, no niečo sa vám nezdá? Opäť radíme, dajte na intuíciu, funguje to. Možno by ste časom objavili skryté problémy s inštaláciou, alebo by ste museli čeliť neprispôsobivým susedom.

Svoju voľbu dobre zvážte aj s ohľadom na to, čo hovorí váš šiesty zmysel. Výber nového bývania je predsa vážna vec a vy nechcete podceniť žiaden detail. A možno časom i sami prídete na to, že je fajn, že ste počúvli ten tajomný pocit…

Unsplash.com/Paul Gilmore

Pomoc

Naše zmysly a podprahové vnímanie sú obzvlášť citlivé na vnímanie možného nebezpečenstva. Súvisí to s pudom sebazáchovy. Vďaka tomu môžete vnímať nielen ohrozenie, ktoré sa týka konkrétne vás, ale nebezpečenstvo ako také. Preto dokážeme vycítiť, že sa niečo deje, že je niekto v núdzi a potrebuje našu pomoc.

Ak ste na káve s niekým známym a máte dojem, že sa s ním niečo deje alebo niečo tají, skúste mu venovať viac času a pozornosti, možno mu tým zachránite život. Nevieme to o sebe, no viac zistíme skrze podvedomé vnímanie neverbálnych signálov, ako cez to, na čo sa cielene sústredíme.

Pocit nepohodlia

Intuícia je citlivá nielen na ohrozenie života, ale aj na ohrozenie vašich záujmov a cieľov. Máte nepríjemný pocit, že do tohto baru by ste nemali ísť? Je to rovnako dôležité, ako keď vám šiesty zmysel napovie, aby ste jazdili opatrnejšie. Zobudíte sa ráno so zvláštnym nepríjemným pocitom? Dajte si chvíľu čas a zamyslite sa nad tým, z čoho môže prameniť.

Unsplash.com/Yoann Boyer

Iste, bolo by hlúpe, keby sme sa v živote riadili len intuíciou, no nemali by sme ju ani výsostne ignorovať. Možno si poviete, že celý tento koncept je hlúposť, no spomeňte si na tie zvláštne udalosti, kedy ste mali pocit, že sa niečo stane – a ono sa to naozaj aj stalo.

Pozri aj: TEST: Je vaša intuícia silná? Pomôže vám to zistiť tento obrázkový test

learning-mind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov