Často to, čo nazývame láskou, má od skutočnej lásky poriadne ďaleko. Počuli ste už o novom (chorom) trende bombardovaní láskou?

Spočiatku to môže byť príjemné. Predstavte si, že sa do niekoho zamilujete, alebo presnejšie, niekto sa zamiluje do vás. Vyslovene vás zasype láskou a dáva vám vedieť, že ste na svete tá jediná. Samozrejme, môže to byť aj v opačnom garde. Zamilovaná žena bombarduje svojho „vyvoleného“ neustálymi vyznaniami. Pokojne vás prekvapí v práci a nerobí jej najmenší problém vyznať vám lásku rovno na porade, v prítomnosti všetkých kolegov. Kedy sú vyznania lásky v poriadku a kedy je to už cez čiaru?

Článok pokračuje pod videom ↓

Keď sme zamilovaní, je to nádherné. Snažíme sa objekt našej lásky vidieť v čo najlepšom svetle. Najradšej by sme s ním boli 24/7, a našu lásku sa chystáme vytrúbiť do celého sveta. Každá kvetina pre svoj rast potrebuje vodu. Ak ju však prepolievame, určite nám zahynie. A podobne to je aj s láskou.

Čo to je bombardovanie láskou?

Photo by Jeremy Wong on Unsplash

Je to séria všetkých možných vyznaní a prejavov lásky, ktoré nás drvia svojou ťažobou. Dosť často sa s nimi stretávame najmä v tzv. talianskych vzťahoch. V jednej chvíli si dokážete vyznať lásku do nebies a v tej druhej si skočíte do vlasov.

Viacerí psychológovia však upozorňujú na to, že tento trend sa čoraz viac udomácňuje vo vzťahoch. Ak lásku svojmu partnerovi vyjadrujeme pričasto a nešetríme pri tom emóciami, v skutočnosti mu nenechávame žiaden priestor na reakciu.

Prečo to niektorí ľudia robia? Chcú vám dokázať, že len pri nich budete šťastným či šťastnou, a že sú v skutočnosti nepostrádateľní pre váš život. Spočiatku vám to môže byť príjemné. Asi tak 2 minúty. Potom, keď vám už okolie nebude závidieť búrlivé vyznania na ulici, ale skôr vás bude ľutovať, bude to nepríjemné aj vám. Ako z toho von?

Stali ste sa obeťou manipulácie

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

Láska je bohužiaľ častým nástrojom manipulácie. Teda to, čo sa za ňu vydáva. „Ale ja ťa milujem,“ povie vám partner, ktorý vám v skutočnosti nedovolí dýchať. Ak však čo i len partnerovi načrtnete, že sa vám nepáči jeho správanie, zmení sa z milujúceho partnera na rozzúreného býka. Dá vám to nepekne „vyžrať.“

Zasype vás výčitkami, že on pre vás robí všetko na svete a vy ho primálo milujete. Ak však chcete vybudovať dlhodobý a stabilný vzťah, mali by ste už od začiatku spomaliť. Nič vám neujde.

Kroťte partnera, ktorý vám už na druhom rande bude tvrdiť, že ste spriaznené duše, že to len vás hľadal po celý život. Stavte na to, že najskôr sa musíte spoznať, zistiť, čo máte spoločné a stať sa najprv dobrými priateľmi. Až keď sa trošku spoznáte a aj cez životné okolnosti sa overí jeho presvedčenie, môžete tvrdiť, že ste spoznali lásku svojho života.

Ak to nepochopí, tak už máte len jednu možnosť. Vzťah ukončiť. A to skôr, než vás načisto zlomí prisilná láska vášho partnera.

Pozri aj: 11 varovných signálov, že váš partner pred vami niečo skrýva

indy100
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov