Nahraďte negativitu pozitivitou a sami uvidíte, čo všetko sa bude diať.

Je ťažké udržať sa na pozitívnej vlne, najmä ak všetci a všetko okolo nás je plné negativity. Média nám denno-denne predkladajú negatívne články či reportáže, ľudia okolo nás sa večne na niečo sťažujú a dokonca aj čašníčka, ktorá nám priniesla obed, je nejaká zachmúrená. A potom je veľmi ľahké dostať sa do tejto zlej, depresívnej nálady. Netreba však hádam ani hovoriť, že byť pozitívny sa oplatí oveľa viac. Máte viac možností, ste produktívnejší, máte lepšiu náladu a celkovo – život je nejaký krajší.

Článok pokračuje pod videom ↓

A ako teda zmeniť svoj život z negatívneho na pozitívny? Napríklad nejako takto:

 Sú naozaj všetky problémy tak veľké a tak náročné? Alebo si len myslíme, že sú?

Ľudia každý deň zápasia s vlastnými démonmi a bohužiaľ, málokedy sa im podarí vyhrať. Každý má v živote mnoho problémov, až nevie, kde mu hlava stojí. Ale otázkou zostáva, sú to naozaj problémy? Je to naozaj tak vážne, že si to vyžaduje toľko našej energie? Má vôbec význam to riešiť? Predstavte si, že by ste všetku tú silu namiesto toho investovali do vecí, ktoré majú naozaj význam. Do vecí, na ktorých naozaj záleží. Do vecí, ktoré by vám pomohli pohnúť sa vpred a byť lepším. Ešte stále si nemyslíte, že mnohé by sa vo vašom živote zmenilo?

Každý učiteľ bojových umení vám povie, že človek nemôže bojovať, pokiaľ nemôže nájsť svojho súpera. A bojujete snáď s niekým? Jedine ak sami so sebou. Prestaňte sa už silou mocou brániť a vpusťte do vášho života trochu pozitivity.

Keď ste otvorení veľkým veciam, veľké veci sa aj stanú

unsplash.com

Negativita nás ťahá dole. Negativita nás zastaví vždy, keď sa snažíme niekde pohnúť. Všetko je totiž v našom prístupe. Pokiaľ budeme pristupovať k veciam a situáciám negatívne či budeme myslieť negatívne, ako môžeme očakávať, že niečo dobré sa nakoniec stane?

Byť pozitívnejší a otvorený novým veciam je tak trochu risk. Samozrejme, môžeme v niečo dúfať a ono sa to nakoniec nepodarí, a tak budeme sklamaní. Ale vedzte, že je to risk, ktorý sa vždy oplatí. Pretože v momente, keď sa zmení náš prístup, začnú sa diať veľké veci. A nebudeme ich musieť ani hľadať, pretože oni si nájdu nás.

Vo všetkom zlom sa nachádza aspoň niečo dobré. To je jednoducho život.

Áno, zlé veci sa budú stávať aj naďalej. Aj keď budete myslieť pozitívne, vždy sa stane niečo, čo vás úplne prekvapí či na malý moment dokonca zarmúti. Ale dôležité je vo všetkom zlom vidieť aspoň niečo dobré. A že to tam nevidíte? Tak sa zrejme nepozeráte dobre, pretože v každom zle je kvapka dobra. To je jednoducho život.

Kľúčom k tomu, aby ste ovládli ten „pozitívny život“, o ktorom každý hovorí je to, ako veľmi necháte negativitu, nech si s vami robí, čo chce. Pretože v momente, keď jej poviete dosť, v momente, keď preberiete zodpovednosť za svoj vlastný život, za svoje vlastné činy, za svoje vlastné myšlienky, v tom momente ste ju porazili.

unsplash.com

Pozri aj: 10 spôsobov, ako sa stať pozitívnejším človekom

powerofpositivity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov