I keď sa to občas zdá ako nemožné, rozchod sa dá vždy prežiť. Dokonca (takmer) bez následkov.

Rozchod vždy bolí. Bez toho to nejde. Človek, ktorého ste ešte nedávno milovali, musel odísť z vášho života. Občas sa zdá, že sa vám zrúti celý svet. Možno máte chuť zaliezť do perín a nikdy viac z nich nevystrčiť nos. Depresia vám však nepomôže, skôr naopak. Ak nedajbože prechádzate týmto nezávideniahodným obdobím, skúste pochopiť nasledujúce veci. Možno aj vy uvidíte, že všetko, čo sa deje, sa deje len a len pre naše dobro.

Článok pokračuje pod videom ↓

Experti zverejnili 7 najčastejších chybných vzorcov správania, ktoré ešte viac rozvíjajú depresiu po rozchode. Čo by ste teda nemali robiť?

#1 Neostávajte priateľmi

Photo by Allef Vinicius on Unsplash

Takéto povzťahové priateľstvo patrí k vôbec tým najhorším nápadom. Nebudete sa na seba vedieť pozerať len cez kamarátsku optiku. Rozchod je príliš čerstvý na to, aby ste to mohli dokázať. Ak máte ostať priateľmi, skúste sa k tomuto (ne)rozumnému rozhodnutiu odhodlať o pár rokov. Väčšinu to však nefunguje. Bývalí sú bývalí. Preto sa ich neoplatí prenášať do budúcnosti.

#2 Neprepchávajte sa jedlom

Prečo to nie je dobrý nápad? Pretože vy budete tým, kto na to doplatí. Tony čokolád či zmrzliny si nakoniec budete musieť odmakať vo fitku práve vy. Naozaj vám to stojí za to? Miesto toho vybehnite do prírody. Pohyb a čerstvý vzduch sú neraz tým najlepším liekom.

#3 Vyvarujte sa drastickým zmenám

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Možno budete mať chuť spraviť si piercing, extrémne zmeniť strih či farbu vlasov, či dokonca dať si vytetovať niečo, čo vám bude pripomínať rozchod. Skúste trošku vyšumieť. Ak vás táto idea bude držať aj o pár mesiacov, tak smelo do toho. Ale liečiť si ňou zlomené srdce nemusí byť pre vás to najlepšie.

#4 Nehovorte ostatným, že je to komplikované

Rozišli ste sa. A bodka. Nemusíte sa skrývať ani za pauzu, oddych či komplikovaný partnerský stav. Rozchod je alebo nie je. Nie je nič medzi tým. Čím skôr to uznáte, tým to bude pre vás lepšie.

#5 Nepíšte mu, nevolajte

Photo by Matthew Kane on Unsplash

Ani nehľadajte dôvody, prečo by ste mu zavolať mali. Maximálne si čo najskôr vyriešte praktické záležitosti. A potom zabudnite, že vo vašom telefóne sa nachádza jeho číslo. Váš partner sa dotýka vašej minulosti, no v prítomnosti ho viac už nepotrebujete.

#6 Nepúšťajte si srdcervúce piesne

Možno budete mať chuť vypočuť si všetky songy o nešťastnej láske, ale vedzte, že tie vás dostanú do ešte hlbšej depresie. K čomu vám to bude? Miesto toho sa zamerajte radšej na komédie. Tie vás naladia na veselšiu nôtu.

#7 Neplánujte pomstu

pixabay.com

Tento bod vás možno zaskočí. Avšak nenadarmo sa vraví, že od lásky k nenávisti je len malý krok. Je to naozaj tak. Mnoho láskou sklamaných ľudí zasvätí život tomu, aby skomplikovali život svojmu bývalému. Za to to naozaj nestojí. Žite tu a teraz. Máte za sebou skúsenosť, ktorá vás niekde posunula. A to je na nezaplatenie.

Pozri aj: Túto krutú pravdu o rozchode by si mal uvedomiť každý, kto si práve kvôli nemu prechádza ťažkým obdobím

powerofpositivity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov