Láska je skvelá vec. Môžeme sa síce partnerovi otvoriť, no i tu by však mali existovať určité hranice. Čo je v poriadku a čo je už "mimo misu"?

Nedávno som si vyšla von so starým priateľom. Je skvelým príkladom toho,  že priateľstvo medzi mužom a ženou môže skutočne existovať. A to bez postranných úmyslov. Zavolal ma na kávu, lebo bol už zúfalý. Jeho milovaná frajerka nemala problém vyberať si tampón v jeho blízkosti. Tvrdil, že jej atraktivita v tej chvíli padla na bod mrazu. Naozaj je potrebné sa vo vzťahu úplne odhaliť?

Článok pokračuje pod videom ↓

Dnes vám prezradíme 5 vecí, na ktoré by sme si určite mali dať pozor, ak si chcete vo vzťahu zachovať isté zdravé „tajomno“. Pretože inak sa jedného dňa môžeme nechápavo pozerať do zrkadla a pýtať sa samých seba, kedy sa to vlastne pokazilo…

#1 Absolútna strata intimity

Photo by Logan Ripley on Unsplash

Teraz sa budeme venovať dosť závažnému bodu. Vo vzťahu by malo ostať určité tajomno, a to bez ohľadu na to, či ste spolu nejaký ten piatok alebo rok. Určité nevyhnutné telesné potreby by mali ostať za zatvorenými dverami. Inak sa môže ľahko stať, že sa po čase prestanete priťahovať. Ak ste žena, nemusíte ísť do postele nalíčená, ani sa nemusíte po byte presúvať zásadne v lodičkách. Ale vzájomná telesná príťažlivosť by nemala ísť na druhú koľaj. To platí aj pre mužov. Chodiť celý týždeň v tých istých trenkách je jednoducho odporné.

#2 Plánovanie tých istých aktivít stále dookola

Aj vy chodíte každý piatok do kina, v sobotu upratujete spoločný byt a nedeľu trávite každý s očami zapichnutými v mobile? Môžno je načase zmeniť zaužívaný scenár. Stereotyp dokáže vo vzťahu narobiť poriadnu šarapatu. Skúste zmeniť zaužívané chodníčky, uvidíte, že sa to oplatí.

#3 Zdieľanie každej jednej maličkosti

Photo by Tanja Heffner on Unsplash

Ak čítame partnerovi každú správu, mail alebo mu hovoríme každú „zaručenú“ klebetu, môže ho z nás bolieť hlava. Veď nie náhodou sa vraví, že hovoriť je striebro, no mlčať je zlato. Okrem toho si touto aktivitou berieme punc tajomna, ktoré by malo byť prítomné v každom vzťahu.

#4 Strácanie vlastnej individuality

Túto chybu robí žiaľ nejeden z nás. Tak sa snaží vopchať do partnerovho sveta, až zabúda na ten svoj. Na prvom mieste sú partnerove koníčky, na tie svoje takmer úplne zabúda. Celý svoj život podriaďuje partnerovi. Tak by to ale byť nemalo.

#5 Všetko spolu, všade spolu

V prvom rade ste vy a váš partner dve rozdielne bytosti, ktoré sa rozhodli kráčať po životnej ceste spolu. Či to bude chvíľka, alebo celý život, ukáže len čas. Môžete sa dopĺňať, ale nemusíte ísť spolu aj vysypať smeti. Každý je unikát. A práve na tom môžete stavať váš vzťah.

Veríme, že sa vyvarujete týchto chýb, ktoré boli príčinou konca nejedného vzťahu.

Pozri aj: 7 typov ľudí, ktorým by ste sa so svojimi tajomstvami nemali NIKDY zdôveriť

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov