Určite ich vo svojom okolí máte aj vy. Dajte si však pozor na to, čo pred nimi hovoríte.

Je to už raz tak – každý jeden z nás má nejaké to tajomstvo. Ak vás však začína priveľmi ťažiť, určite uvažujete nad tým, že by ste sa s ním niekomu zdôverili. Síce by sa vám uľavilo, no verte, že to nemusí byť až taký dobrý nápad. Chvíľková úľava vám totiž určite nestojí za problémy, ktoré by vám týchto 7 typov ľudí mohlo spôsobiť po tom, ako by ste do ich rúk odovzdali niektoré zo svojich tajomstiev. Pred nimi radšej vždy držte jazyk pevne za zubami.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Klebetnica

Poznáte to – klebetnica vie o každom všetko, dokonca aj to, čo o sebe nevedia oni sami. Pred týmto typom vás však vystríhať pravdepodobne ani netreba, pretože veľmi dobre viete, ako by vaše tajomstvo v rukách, resp. v ústach klebetnice dopadlo.

#2 Kôpka nešťastia

Tento typ priateľa je nespokojný stále a so všetkým. Ak sa niekomu potrebujete vyplakať na ramene, možno sa vám uľaví, nakoľko si poplače s vami. Posťažuje sa na množstvo „ešte horších“ situácií, ktoré zažil on sám. Avšak pozor, vaše tajomstvo udrží v tajnosti len dovtedy, pokiaľ budete rovnako nešťastní, ako on. Keď jeho sivý svet opustíte, môže začať pociťovať závisť a túžbu „pomsty za šťastie“.

pixabay.com

#3 Sudca

Priateľ – sudca veľmi rád a veľmi často zabúda na svoje hriechy z minulosti. O to lepšie si však pamätá tie vaše. Keď sa mu s niečím zdôveríte, nezabudne vás pokarhať za to, ako nemorálne či bezohľadne ste sa v danej situácii správali. Jediným liekom je – odísť.

#4 Sociálny horolezec

Kto to je? Poznáme ho všetci. To je ten „priateľ“, ktorý by spravil čokoľvek preto, aby vyzeral v očiach iných dobre a pekne. Jeho jediným cieľom je neustále si zvyšovať svoj sociálny status, nehľadiac na obete, ktoré za sebou zanecháva. Jediným liekom je opäť – odísť. Nechcete predsa, aby niekto takýto držal v rukách kópiu vášho života.

pixabay.com

#5 Sľubotechna

Tento typ priateľa nemusí mať vyslovene zlé úmysly, no vonkoncom nie sú ani dobré. Neublíži vám, no ani vám nepomôže. Buď si na to, aby si vás vypočul niekoľko týždňov, mesiacov či rokov „nenájde čas“, alebo si vás vypočuje a následne sa vám niekoľko týždňov, mesiacov či rokov neozve. Nebudete tak vedieť, na čom ste a či je vaše tajomstvo v bezpečí.

#6 Zákerák

Zlé úmysly sú presne tým, čo ho definuje. Ak ste však zúfalí a nepotrebujete nič iné, len to, aby si vás aspoň niekto vypočul, môžete to vedomky prehliadať. Ak však nechcete, aby bolo vaše tajomstvo úplne prevrátené a použité proti vám, radšej si to, čo vás ťaží napíšte na papier a ten potom spáľte. Papier vám síce neodpovie, no ani vás nezradí.

#7 Súťažiaci

Večne súťažiaci „priateľ“ takisto nie je osobou, ktorej by ste mali zveriť svoje tajomstvá. Keď je vám dobre, spraví všetko preto, aby jemu bolo ešte lepšie, no jeho „superschopnosťou“ je to, že ak vám je nanič, spraví všetko preto, aby vám bolo nanič ešte viac. Jednoducho potrebuje neustále víťaziť. Nielen nad vami, ale nad každým. A verte, že vaše tajomstvo uňho v bezpečí nebude.

pexels.com

Je dôležité vedieť, že mať pri sebe priateľov je skvelé. Nie každý priateľ je však žiaľ ten „pravý“, hlavne, ak ide o zachovanie vašich tajomstiev. Predtým, ako sa niekomu zdôveríte sa preto uistite, že bránu do svojho súkromia otvárate niekomu, komu na vás úprimne záleží.

Pozri aj: Uhádnete, v priemere koľko tajomstiev skrýva pred svetom bežný človek? Unikátny výskum našiel odpovede, o ktorých by sme radšej možno nevedeli

viralnovelty
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov