Prečo by každý z nás mal mať v živote aspoň jedného introverta? Tu je 9 dôvodov.

Introvertom sa často dostáva veľa krivdy. Pretože sú v skupine tichí, ľudia sa mylne domnievajú, že nemajú čo povedať. Pretože radi trávia čas osamote, ľudia si myslia, že sú antisociálni. Pretože sa len pomaly pred niekým otvárajú, ľudia si myslia, že sú zatrpknutí. V skutočnosti sú však introverti tí najlepší priatelia a partneri, akých si len môžete priať. A prečo je to tak? Tu je 9 dôvodov.

Článok pokračuje pod videom ↓

Nechávajú vám pódium pre seba

Introverti neradi rozprávajú o sebe, oveľa radšej počúvajú. Skutočne počúvajú. Počúvajú vás, vaše myšlienky, vaše názory, vaše najhlbšie obavy, vaše sny či túžby. Počúvajú empaticky a pravdepodobne vám vždy dokážu položiť otázky, ktoré vás posunú smerom vpred. Introverti sa vždy budú smiať na vašich vtipoch a vždy budú vašou oporou. Rozhodne vám neukradnú chvíľku slávy, ba naopak, urobia ju ešte lepšou.

Možno sa nezúčastnia každej párty, ale vždy tu budú pre vás, keď ich potrebujete

Nie je žiadnym tajomstvom, že introverti trávia radi čas osamote – vtedy dobíjajú svoje duševné a emocionálne „batérie“. Hoci pravdepodobne nebudú s vami na každej jednej párty či oslave, vždy budú pri vás, keď to budete potrebovať. Budú pri vás, keď si budete prechádzať ťažkým obdobím. Budú vás počúvať a poradia vám. A, to je ďaleko viac, než v čo ste mohli dúfať.

unsplash.com

Intelektuálne vás posúvajú smerom vpred

Introverti milujú učenie a čítanie. Tiež majú tendenciu skúmať otázky a veci z mnohých hľadísk, takže nebudú, povedzme, jednoducho veriť všetkému, než aby to nejakým spôsobom neprešetrili. Mať introverta vo svojom živote môže znamenať, že sa budete rozvíjať intelektuálnym spôsobom, ktorý by ste nezažili, ak by váš priateľ alebo partner viac extrovertný.

Poskytujú dobré rady

Hoci to tu už bolo spomenuté hneď niekoľkokrát, no introverti sú analytickí a pozorní. Majú široký rozhľad a otvorenú myseľ novým a novým veciam. Zabudnite na tuctové články s radami zo ženských časopisov, introverti majú tie najlepšie poznatky.

Introverti prinesú do vášho vzťahu hlbokú intimitu, ktorú ste nikdy nemali

Introverti nemajú radi povrchné a plytké konverzácie o počasí. Radšej sa budú s vami rozprávať o hlbokých veciach, vašich pocitoch, vašich myšlienkach. Ich slová a konverzácie s nimi sa vás budú dotýkať na tých najintímnejších miestach, bez toho, aby sa vás naozaj dotkli. Vyzlečú vás donaha bez toho, aby z vás strhli šaty. Prinesú do vášho vzťahu takú intimitu, akú ste ešte nezažili.

unsplash.com

Vždy vytvoria pohodovú amtosféru

Doma si púšťate televízor, len aby niečo hučalo v pozadí. No to nie je prípad introvertov. Introverti sa radi prechádzajú vo svojich vlastných myšlienkach. Sú pohodoví a pokojní a presne takú atmosféru so sebou prinášajú, kdekoľvek idú.

Nechcú, aby ste s nimi boli neustále

Nemusíte im každý deň písať. Nemusíte mať s nimi spoločné plány na každý víkend. V skutočnosti, pre introvertov absencia znamená, že sa ešte viac tešia na stretnutia s vami.

Ak patríte medzi ich blízke osoby, veľmi si to vážia

Pre mnohých introvertov nie je ľahké nájsť lásku a spriateliť sa. Aby to urobili, musia vystúpiť z ich komfortnej zóny. No ak ste v ich živote, ste tam z nejakého dôvodu. Hlboko si vážia vás a vaše priateľstvo. Sú k vám lojálni a s určitosťou môžeme tvrdiť, že vás nikdy nepodrazia.

Pripomenú vám, aby ste zostali vyrovnaní

Namiesto neustáleho prenasledovania popularity a postavenia majú introverti tendenciu oceniť jednoduchšie, zmysluplnejšie veci v živote. V hlučnom, rýchlo sa rozvíjajúcom a uponáhľanom svete, ktorý vás vždy nabáda, aby ste dosiahli viac, pretože ešte nie ste dostatočne dobrí, váš introvertný priateľ alebo partner vám pripomenie, aby ste aspoň na chvíľu spomalili a pomôže vám nadobudnúť stratenú rovnováhu.

unsplash.com

Pozri aj: Chcete vidieť, ako vyzerá raj pre všetkých introvertov či ľudí milujúcich samotu? Presne takto

introvertdear
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov