Foto: pixabay.com

Je medzi nimi aj tá vaša?

Niekedy sa to jednoducho stane – dvaja ľudia sa rozhodnú uzavrieť manželstvo, no po čase zistia, že im to spolu nefunguje, a tak nasleduje rozvod. Samozrejme, predchádza mu mnoho vecí, no jednou z nich môže byť práve aj práca. Niekto sa skôr ženie za kariérou než za rodinou, iné vzťahy sú zas vystavované ťažkým skúškam a tlaku, ktorý vyvolávajú práve niektoré profesie.

Článok pokračuje pod videom ↓

A aj keď to samozrejme nemusí byť pravidlom, toto je podľa prieskumu prestížnej americkej webstránky Zippia (venuje sa kariérnemu poradenstvu) zoznam profesií, pri ktorých je najpravdepodobnejšie, že sa skôr či neskôr rozvedú.

#1 Vojaci: 30 %

Možno to pre niekoho bude prekvapením, pre iných zas nie, no na vrchole rebríčka stoja práve vojaci. Podľa výskumov až tridsať percent vojakov do veku tridsať rokov má už za sebou rozvod. Existuje niekoľko vysvetlení, medzi najčastejšie určite patrí mnoho stresu v práci či vyťaženosť.

#2 Logisti: 18 %

Logistik, alebo niekto, kto analyzuje a koordinuje zásobný reťazec danej spoločnosti, nemusí mať práve dlhodobé manželstvo. Štúdie ukazujú, že ľudia, ktorí pracujú na tejto pozícii, sa až v 18 % prípadov napokon rozvádzajú.

#3 Automobiloví technici a mechanici: 17 %

Ešte pred pár rokmi išlo o prácu, ktorá nebola práve obľúbená či až tak dobre zaplatená. A aj keď sa časy postupne menia, mechanici sú v tomto zozname stále vysoko.

unsplash.com

#4 Chemickí technici: 15%

Sú to ľudia, ktorí využívajú rôzne nástroje a techniky na pomoc chemikom pri výrobe, vývoji či testovaní chemických produktov. A aj oni majú celkom vysoké číslo v percentách rozvodovosti, až pätnásť percent.

#5 Ľudia pracujúci v gastronómii: 15%

Či už ide o kuchárov alebo čašníkov, ani ľudia pracujúci v gastronómii na tom nie sú práve najlepšie. Samozrejme to nemusí byť pravidlom.

#6 Knihovníci: 15%

Verte alebo nie, no je to tak. Ľudia zamestnaní v knižniciach majú naozaj veľkú pravdepodobnosť rozvodu. Možno táto práca síce vyzerá navonok pokojne, no v skutočnosti nie je najjednoduchšia, možno najviac, čo sa týka finančného hľadiska.

pexels.com

#7 Strojní inžinieri: 14%

Strojní inžinieri majú podľa výskumov taktiež vysokú mieru rozvodovosti. Je to najmä kvôli tomu, že ich práca si často vyžaduje cestovanie, čo nie je práve činnosť, ktorá posilňuje manželstvo.

#8 Technici v oblasti diagnostiky: 14%

Výskumy zistili, že až štrnásť percent odborníkov v oblasti zdravotníctva alebo diagnostiky sa napokon rozvedie. Môže to byť čiastočne spôsobené stresujúcimi požiadavkami či emocionálnym nepokojom.

unsplash.com
bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov