Úspech prichádza v rôznych tvaroch a veľkostiach. Mnohí z vás sú preto úspešnejší viac, než si myslia.

Úspech sa dá merať z rôznych uhlov. Podľa televízie, sociálnych sietí a médii je úspech často meraný v množstve peňazí, v množstve vplyvných ľudí, ktorých poznáte, alebo titulov, ktoré sa nachádzajú pred a za vaším menom. Materiálne skutočnosti môžu byť dobrým meradlom úspechu, ale nie sú to jediné veci, ktoré sa počítajú. Pokiaľ ide o úspech, je toho oveľa viac. A práve preto vám týchto 7 znakov napovie, že možno sa vám darí oveľa lepšie, než si myslíte.

Článok pokračuje pod videom ↓

Nezanevreli ste na svoje sny

Aj keď ste ich ešte nedosiahli, stále máte plány a robíte všetko pre to, aby ste si svoje sny splnili. Úspech nie je vždy meraný v tom, či ste dosiahlii všetky svoje životné ciele alebo nie – niekedy to znamená len to, že ich ešte stále máte, veríte im a odmietate sa ich vzdať. Pokiaľ máte svoj sen a podnikáte kroky smerom k nemu, ste úspešní.

Ste zdraví a ste nažive

Toto je pravdepodobne najdôležitejšou mierou úspechu. Život môže byť plný tažkých zvratov a pádov, ktoré s nami môžu poriadne zatočiť. Ale, koniec koncov, stále ste tu a stále ste nažive a to už je samo o sebe dôvod na oslavu.

unsplash.com

Aj napriek všetkým prekážkam, stále sa zlepšujete

Niekedy sa ľudia cítia tak, že dosiahli svoj pomyselný vrchol a nie je dôvod, aby sa ďalej rozvíjali, učili, rástli a zlepšovali sa. Ale to je samozrejme hlúposť. Aj keď ste niekoľkokrát v živote pocítili trpkú príchuť zlyhania, ak ste sa z toho dokázali poučiť, ak ste sa dokázali polepšiť, tak potom ste úspešní. Nezáleží na tom, či ste zlyhali desaťkrát alebo sto, s každou prekonanou prekážkou ste silnejší.

Naučili ste sa odpúšťať

Ak ste sa priučili niekedy komplikovanému umeniu odpúšťania, váš život sa každým dňom stáva lepším a lepším. Odpustením si upokojíte telo a myseľ a uvoľníte v živote miesto väčšiemu šťastiu.

Milujete a buďte milovaní

Či už ide o rodinu, kamarátov alebo vášho životného partnera, ak je na tomto svete niekto, kto vás miluje a vy milujete jeho, je to veľmi veľký dôkaz úspechu. Život môže byť niekedy ťažký a vždy je lepšie, keď zdieľate všetky vzostupy a pády s niekým, kto sa o vás zaujíma.

unsplash.com

Máte teplé jedlo, oblečenie a strechu nad hlavou

Je čas poobzerať sa okolo vás. Ak máte nad hlavou strechu, na stole jedlo a v šatníku oblečenie, povedala by som, že ste na tom veľmi dobre. Bez ohľadu na všetky ostatné veci, ktoré sa dejú okolo vás, ak máte domov a netrpíte hladom, je to naozaj veľký znak úspešného života.

Môžete byť sami sebou

Nezáleží na tom, kto ste a kde ste. Pokiaľ môžete byť sami sebou, pokiaľ sa môžete slobodne vyjadrovať a slobodne rozhodovať, ste úspešní. Úspech nemusí byť vždy o peniazoch, trofejách alebo tituloch. Niekedy je úspech o tom, ako ste rástli ako osoba, a ako ste sa dokázali zmeniť k lepšiemu. Naučiť sa prijať, že úspech môže prísť vo všetkých možných veľkostiach a tvaroch znamená, že sa budete môcť posunúť v živote vpred, budete šťastnejší, sebavedomejší a – áno! – úspešní.

unsplash.com

Pozri aj: Vďaka „Zlatému pravidlu 20-tich minút“ sa vám podarí zrealizovať všetky svoje sny. V čom spočíva jeho čaro?

powerofpositivity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov