Foto: unsplash.com

Zmena nie je niečo, čoho by ste sa mali báť, práve naopak.

Zmeniť vlastný život od základov môže byť strašidelné, no vzrušujúce zároveň. A taktiež potrebné, ak sa konečne chcete posunúť ďalej a rásť. Počas života prídete do určitých fáz, kedy vám jednoducho nezostane nič iné: buď zmeníte život, alebo „zomriete“ (metaforicky, samozrejme). Tak kedy je ten čas? Ako viete, že ste na takúto zmenu pripravení?

Článok pokračuje pod videom ↓

Tu je 7 znakov, ktoré vám našepkávajú, že je ten správny čas urobiť krok vpred.

#1 Vaša motivácia je preč

Každý musí mať nejaký zdroj energie. Niečo, kvôli čomu vstáva každé ráno z postele, niečo, čo ho poháňa smerom vpred. A práve táto hnacia sila pochádza z motivácie. Z motivácie byť lepší a zo snahy uspieť. A keď už danú motiváciu nemáte? Potom nemáte ani cieľ. A preto je najvyšší čas niečo s tým urobiť.

Skúste si premyslieť, čo vlastne chcete a ako to získať. Urobte potrebné zmeny vo vašej dennej rutine, ktoré vám v tom bránia a postupne pracujte na svojich snoch. Uvidíte, že výsledky na seba nenechajú dlho čakať.

unsplash.com

#2 Cítite sa nešťastne aspoň raz denne – každý deň

Zvykneme úplne ignorovať pocit nešťastia či zarmútenosti, pretože je pre nás bežné sa takto cítiť – nikto predsa nedokáže byť neustále iba veselý. No pokiaľ sa tak cítite neustále, a to aj bez nejakého väčšieho dôvodu, potom si váš život priam pýta zmenu.

Uistite sa, že máte v živote tých správnych ľudí, že sa zahrňujete tými správnymi myšlienkami a energiou a nenechávate všetko negatívne, nech nad vami prevezme kontrolu.

#3 Ľudia okolo vás sa menia

Dôležitý poznatok: to, že vy stojíte na jednom mieste a nehýbete sa smerom vpred neznamená, že ostatní to budú robiť tiež. Ľudia sa menia. Ľudia dospievajú a rastú. Stávajú sa z nich presne tie osoby, ktorými sa mali stať. A vy sa môžete nad úspechom ostatných rozčuľovať koľko len chcete, no nič sa nezmení. Pokiaľ neotvoríte zmene dvere aj vy, potom nikdy nepríde.

#4 Ste unudený

Nemusíte prežívať nekonečné dobrodružstvá každý deň. No rovnako nie je dobré, ak sa neustále nudíte a zabíjate svoj vlastný čas. Ak je nuda na vašom dennom poriadku, ak máte dni, ktoré nemajú žiadny cieľ, potom je to ďalší zo znakov toho, že je čas na zmenu. Vráťte do svojho života trochu z tej radosti a vzrušenia, ktoré tam bolo predtým.

Vyskúšajte nové veci, ktoré ste vždy chceli skúsiť. Prestaňte hľadať výhovorky prečo nie, ale začnite hľadať dôvody, prečo áno. Prestaňte prokrastinovať a nebráňte sa novým veciam. Je to naozaj tak jednoduché.

unsplash.com

#5 Ste vystresovaní

Stres je jedným z najčastejších dôvodov, prečo by ste mali vo svojom živote niečo zmeniť. Je pravda, že v čím väčšom strese ste, tým sa môžete cítiť úzkostlivejšie a je pre vás ťažšie vykonať akúkoľvek zmenu, no vedzte, že zmena je presne to, čo potrebujete.

#6 Bojíte sa

Každý z nás sa niečoho bojí. Trik je v tom, či necháte ten strach, aby vás pohnal smerom vpred, alebo aby vás úplne paralyzoval. Predstavte si, aké by to asi bolo, ak by ste konečne nežili v strachu? Ak by ste konečne boli schopní urobiť všetky tie veci, na ktoré ste doteraz nemali odvahu? No pravdou je, že môžete.

#7 Chýba vám niečo, čo by vám robilo radosť

Možno to, čo na vás v minulosti zaberalo, už neplatí. Možno už nemáte radosť z rovnakých vecí. V tom prípade si potrebujete nájsť niečo nové. Niečo nové, vďaka čomu vám bude srdce tĺcť ako o život, a adrenalín vám bude prúdiť v krvi. Niečo, vďaka čomu budete znova cítiť to vzrušenie a radosť. Niečo, čo bude vašou vášňou, vaším koníčkom, vašou záľubou.

Nakoniec by ste si mali pamätať už iba jedno: urobiť zmenu nie je jednoduché. No nemali by ste vnímať zmeny ako niečo zlé, práve naopak. Zmeny sú potrebné a dobré. Zmeny sú niečo, čo vždy stojí za to.

unsplash.com
lifehack
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov