Ktoré veci introverti nikdy nepochopia?

Introverti predstavujú 30-50% populácie. Preferujú pokojné prostredie s nízkym obsahom rušivých elementov. Radi trávia čas sami so sebou. Radi premýšľajú. Nestoja o slávu a popularitu – úplne im stačí zopár blízkych a verných priateľov. Ponárajú sa do svojho vlastného sveta a neustále majú hlavu plnú myšlienok. Áno, aj takí sú introverti. Existuje veľmi veľa vecí, ktoré im nedávajú zmysel, a ktoré zrejme nikdy nepochopia. Nemusia síce nevyhnutne platiť úplne na všetkých, ale tu je aspoň 7 z nich.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Ľudí, ktorí si myslia, že tráviť čas osamote je nudné

Všetci poznáme niekoho, kto nemôže byť sám. Jeho víkendy a večery zahrňujú mnoho sociálnych aktivít. V práci sú takíto ľudia zriedkavo nájdení pri stole, pretože sa takmer vždy vznášajú nad niekým iným a rozprávajú sa s ním doslova o ničom. Byť osamote je pre nich doslova trestom. Pre introvertov je to naopak. Byť obklopený ľuďmi 24 hodín denne 7 dní v týždni je samotná definícia pekla na zemi. Nie je to to, že nenávidia ľudí. Jednoducho raz za čas potrebujú dobiť svoju energiu.

#2 Nemať žiaden čas na psychickú prípravu na stretnutie s ľuďmi

Veľa introvertov potrebuje čas a priestor, aby sa mohli psychicky pripraviť na ľudí. Nemôžte na introverta jednoducho vybehnúť s tým, že o päť minút musí byť tu alebo tu a urobiť to alebo to. Slová sú ťažké. A oni sa musia pripraviť. Tak to jednoducho je.

unsplash.com

#3 Priateľov, ktorí radšej zavolajú, než napíšu

Ak by ste náhodou zabudli, tak si ešte raz pripomeňme predchádzajúci bod: „introverti potrebujú čas, aby sa psychicky pripravili na interakciu s ľuďmi“. A aj obyčajný hovor patrí do tejto kategórie. Možno si poviete: „Aké ťažké je niekomu zavolať? Alebo zdvihnúť cudzie číslo?“ Nuž, pre introvertov je to jedna z najťažších vecí dňa.

#4 Ľudí, ktorým nikdy nedôjdu slová

Niektorí ľudia rozprávajú a rozprávajú a nemožno ich zastaviť. Rozprávajú o všetkom, rozprávajú o ničom. Slová sa z nich iba valia. Kedy vôbec stíhajú dýchať? Introverti sú so slovami skôr minimalisti. Vo všeobecnosti rozprávajú len vtedy, keď majú pocit, že ide o hlbokú konverzáciu skutočného významu. Radšej hovoria o živote, vesmíre či veľkých nápadoch.

#5 Ľudí, ktorí majú veľa známych ale žiadneho priateľa

Introverti majú tendenciu byť v malých spoločenských kruhoch. Radšej investujú svoju energiu do niekoľkých zmysluplných vzťahov, než by sa mali zoznamovať so všetkými. U nich je vždy uprednostnená kvalita nad kvantitou. Radšej menej priateľov, ale skutočných.

unsplash.com

#6 Strhávanie pozornosti na seba

Introverti nikdy nebudú tí, ktorí budú zúfalo volať o pozornosť. Radšej sa budú držať v ústraní, pretože len v „tichu“ môžu dokonale rozvinúť svoju kreativitu.

#7 Nudu v globále

Nielenže nechápu, ako sa môže niekto nudiť, keď je sám, introverti taktiež nechápu, ako sa človek môže nudiť celkovo. Existuje totiž toľko možností, ktoré sa dajú robiť, že na ich vymenovanie by sme potrebovali viac, ako len jeden článok.

Pozri aj: Na svete existujú 4 typy introvertov. Ktorým z nich ste vy?

introvertdear
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov