V 20-tych rokoch nemusí byť jediným cieľom nájsť si partnera.

Myslím, že ste to už počuli: obdobie od 20 do 29 rokov je hlavným časom na objavenie samého seba, hľadanie tých správnych ľudí, či nastavenie cieľov a vytváranie spomienok, ktoré budú trvať minimálne do päťdesiatky. A tu niekde, medzi hľadaním samého seba, získavaním práce snov a prežívaním úžasného obdobia v živote, mnohí očakávajú, že si nájdete partnera. Jedno si ale zapamätajte, nedovoľte, aby vaše túžby a sny záviseli len od toho jediného človeka. Vaše vnútorné šťastie je len a len na vás. Je v poriadku mať v tomto bláznivom období priateľa, ale nie je v poriadku, aby to bol váš hlavný cieľ celého desaťročia. Naše roky sú na to príliš krátke. Tu je teda zoznam 7 reálnych cieľov, o ktoré by ste sa mohli vo svojich 20-tych rokoch usilovať viac, než len o získanie partnera.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Pracujte na sebe – nech už ste kdekoľvek

Pracujte na sebe. Či už sa vám podarí podvihnúť sa na vyššiu pozíciu v práci, ktorú ste dostali ihneď po ukončení strednej školy, alebo absolvujete magisterské štúdium, jedno je isté – snažte sa všetko dotiahnuť do úspešného konca. Nevzdávajte sa a pracujte na sebe. Zamerajte sa na seba a na to, prečo je to pre vás v ďalšom živote potrebné.

#2 Žiť v meste, ktoré milujete

Pamätáte si ešte na to mesto, ktoré vás neskutočne lákalo, pravdepodobne už od škôlky? Pamätáte si to vaše mesto snov? Tak prečo neskúsite život tam? Teraz sa nachádzate v 20-tych rokoch vášho života, takže je ten správny čas na to, urobiť veľký krok vpred. A ak sa vám tam nebude páčiť? Tak jednoducho odídete niekde inde.

unspash.com

#3 Nájsť si priateľov, bez ktorých si nedokážete predstaviť život

Možno to bude znieť ako klišé, ale teraz je ten správny čas stretnúť ľudí, ktorých môžete mať po boku do konca svojho života. Ľudí, ktorí vás robia šťastnými a skutočne vás podporujú. Nestrácajte čas toxickými priateľstvami, ktoré vás len oberajú o energiu.

#4 Spoznať samého seba

Aj napriek všetkému, vy ste ten jediný človek, s ktorým budete musieť žiť do konca života. Nie je konečne správny čas na to, aby ste zistili, čo naozaj milujete? Čo vás baví? Čo naopak neznášate? Choďte a skúšajte nové veci. Ak sa vám nepáčia, tak to nerobte. Ak áno, tak v nich pokračujte. Vôbec to nie je zložité. Spoznajte samého seba a dovoľte si robiť to, čo naozaj chcete.

unsplash.com

#5 Naučiť sa variť (aspoň čiastočne)

Nikto nepovedal, že sa z vás musí stať šéfkuchár, ale tieto roky sú ideálnym časom na to, aby ste sa naučili urobiť aj niečo iné, ako len špagety s kečupom. Pozrite si nejaké jedlá, ktoré viete, že vám chutia a nebojte sa experimentovať v kuchyni. Bude to trvať nejaký čas, kým si čo to osvojíte, ale uvidíte, že sa budete cítiť hneď lepšie, keď budete mať čím pohostiť svoju návštevu.

#6 Stať sa finančne nezávislým

Vedieť, že máte príjem, ktorý vás dokáže uživiť a nemusíte byť stále závislí na rodičoch, musí byť jeden z momentov vo vašej dvadsiatke, keď ste na seba naozaj pyšní. Pracujte tvrdo a nebojte sa kráčať cez prekážky. Využite pomoc od tých, ktorí ju ponúkajú, buďte húževnatí a zvedaví a uvidíte, že v jeden deň si tento bod budete môcť odškrtnúť zo zoznamu.

#7 Precestovať svet

Dobre, možno nie celý svet. Ale skúste sa vydať na cesty a vidieť, zažiť či ochutnať z neho najviac, ako sa len dá. Slovensko je určite krásne, ale niekedy treba vidieť aj iné krajiny. Aby sme sa toho viac naučili, aby sme získali väčší rozhľad, naučili sa komunikovať, nebáť sa, aby sme si našli kamarátov, ale hlavne, aby sme naplnili šťastím našu dušu. Teraz ste mladí a máte množstvo možností, tak načo to odkladať? Kúpte si jednosmernú letenku a začnite objavovať

unsplash.com

Pozri aj: 5 životných právd, ktoré by ste mali poznať. Spravia z vás lepšieho človeka

elitedaily
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov