Foto: Photo by Jonas Svidras from Pexels

Tieto veci si musíte uvedomiť, ak chcete byť lepším či silnejším človekom.

Pravda niekedy bolí. Pravda nie je vždy pekná. No pravda je to, čo potrebujete počuť. Každý zatvára oči pred tou temnejšou stránkou života, nikto nechce prijať fakty alebo to, ako to v skutočnosti v živote funguje. Ale niekedy je to presne to, čo potrebujeme počuť, aby sa z nás stal lepší, silnejší či sebavedomejší človek. A ani toto pravdepodobne nebudú veci, ktoré ste chceli počuť, no ak sa chcete mať lepšie, potom sú pre vás dôležité.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Nikto nie je tak zaneprázdnený, aby sa vám neozval

Ten chlapec nie je tak zaneprázdnený, aby si nenašiel čas vám aspoň odpísať. Rovnako tak vaša kolegyňa, aj keď ste jej poslali už tri emaily. Nikto toho nemá tak veľa, aby vám nedokázal obetovať niekoľko minút. Ak si na vás nedokáže urobiť čas, je to jednoducho preto, že nechce. Prestaňte už teda tolerovať takýchto ľudí vo svojom živote. Ľudí, ktorým nestojíte za nič.  Čím skôr to pochopíte, tým lepšie.

#2 Každý hľadí najprv na seba

Možno to znie kruto, ale je to tak. Človek môže byť akokoľvek dobrý, milý, obetavý či láskavý, no aj tak bude pozerať najprv na svoje záujmy a až potom na všetkých ostatných. Je to jednoducho v našej ľudskej povahe. Každý sa chce mať čo najlepšie. A mnoho ľudí preto bude využívať iných, vrátane vás. Je len na vás, ako ďaleko ľuďom dovolíte zájsť, kým konečne poviete nie a aj vy sa budete zaujímať o svoje vlastné šťastie.

unsplash.com

#3 Nikdy nepotešíte každého

Je to tak. Môžete sa snažiť akokoľvek chcete, nikdy sa nezapáčite všetkým. V miestnosti môže byť tisíc ľudí, ktorým sa budete páčiť, no stále tam bude niekto, minimálne jeden, ktorému nebudete sympatickí, skritizuje vás alebo vás jednoducho nebude mať rád. A často na to ani neexistuje dôvod, proste sa mu nepáčite a bodka. Prestaňte sa teda snažiť zapáčiť sa úplne každému. Robte veci podľa seba, robte ich srdcom a uvidíte, že tí správni ľudia prídu aj sami.

#4 Svet vám nedlží absolútne nič

Môžete byť ten najkrajší, najmúdrejší, najúžasnejší človek na svete, no pokiaľ svoje silné stránky nevyužívate vo svoj prospech, za to, že nie ste úspešný, nemôže nikto. Máte dve možnosti: môžete stráviť celý život ľutovaním samého seba, že si zaslúžite viac, alebo sa môžete zobrať a pre to „viac“ na sebe začať pracovať. Musíte si uvedomiť, že je pekné snívať, no pokiaľ nerobíte nič, potom nečakajte, že sa vaše sny zázračne splnia.

#5 Keď sa budete hnevať, potrestáte iba seba, nie toho druhého

Ľudia nás vedia niekedy poriadne naštvať, to je fakt. Ale, otázka znie – stojí to za to? Ak sa na niekoho hneváte a myslíte si, ako veľmi mu to ubližuje, potom ste na obrovskom omyle. Ubližuje to jedine vám. Hnev je totiž len vo vás, len vo vašom vnútri, teda trpíte len vy. Ten druhý sa iba usmieva, pretože on necíti nič z toho, čo vy.

unsplash.com

#6 Nie vaše myšlienky, ale vaše činy sú to, čo vás definuje

Môžete sedieť doma a hovoriť o všetkých zmenách, ktoré by ste urobili, aby sa zo sveta stalo lepšie miesto, no tieto prázdne slová a predstavy neznamenajú v skutočnosti nič, pokiaľ nevyjdete von a aspoň niečo z toho neuskutočníte. Nie je to o tom, čo hovoríte, ale o tom, ako konáte. Činy sú to, na čom záleží.

#7 Nikto vás nepríde zachrániť

Je pekné veriť tomu, že tam vonku existuje nejaký človek, nejaký rytier či záchranca, ktorý nás čarovne zachráni z nášho hrozného života a potom si budeme žiť už iba ako v rozprávke. No nič také sa nestane. Ak chcete mať lepší život, ak chcete žiť lepšie, potom sa  musíte zachrániť sami. Nikto to neurobí za vás.

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov