Aj napriek tomu, že sa dvaja ľudia milujú, nie vždy majú šťastný vzťah. Toto je päť vecí, na ktorých by ste mali popracovať, aby váš vzťah bol čo najlepší.

Mnoho ľudí je vo svojom vzťahu veľmi nešťastných. Milujú svojho partnera a nevedeli by si predstaviť, že by boli s niekým iným, ale aj napriek tomu je ich vzťah plný hádok a hnevu. Aj keď vedia, že ich partner miluje, niekedy proste cítia, že to nie je ono. A kvôli tomu sa môžu obaja partneri cítiť frustrovane, zmätene alebo rozrušene. Ak sa v tomto popise spoznávate, vedzte, že nie ste sami. Veľa párov sa navzájom miluje, no nie sú vo vzťahu šťastní. Preto, ak si chcete vybudovať perfektný a harmonický vzťah, určite by ste mali poznať týchto päť pravidiel.

Článok pokračuje pod videom ↓

Snažte sa spolu hovoriť každý deň

Jedným z hlavných problémov v dlhodobom vzťahu môže byť, keď sa obaja partneri prestanú spolu rozprávať. Namiesto zaujímavých a podnetných rozhovorov, všetky konverzácie začínajú otázkami ako „ako bolo dnes v práci“, či „ako sa máš“. Aj keď, ani toto nie je zlý začiatok na konverzáciu, šťastný pár sa spolu rozpráva aj o iných veciach, ako sú napríklad záľuby alebo koníčky. Malé a nudné konverzácie vás totižto vôbec nezblížia a začnete mať pocit, že so svojím partnerom už nemáte nič spoločné. Vynaložte pre to trochu úsilia, aby ste sa so svojím partnerom porozprávali o nejakých zaujímavých témach, ktoré by dokázali obnoviť puto medzi vami.

pexels.com

Hovorte o svojich potrebách

Niekedy ľudia očakávajú, že ich partneri dokážu dokonale predvídať ich myšlienky, pocity alebo túžby. V skutočnosti to však samozrejme tak nefunguje. Určite sa aj vám stalo, že váš partner jednoducho nevedel, čo práve chcete, no vy ste sa naňho aj napriek tomu poriadne nahnevli. Nemyslíte, že je to voči nemu trochu neférové? Vždy musíme vysloviť svoje potreby a túžby nahlas, nikto nám do hlavy nevidí. A keď už nahlas povedané sú, je rad na vašom partnerovi, aby na ne zareagoval.

pexels.com

Neriešte veci s horúcou hlavou

Keď sme poriadne rozrušení, zvykneme kritizovať a nahnevať sa na úplne všetko, aj na každú drobnosť. V takej zlosti potom však môžme povedať aj veci, ktoré neskôr ľutujeme. Aj keď sa to ľahšie hovorí ako vykonáva, najskôr sa musíme upokojiť a neriešiť veci za horúca. Potom s odstupom času zistíme, že to nebolo až tak hrozné, prípadne sa nám naskytnú riešenia, ktoré sme pre svoj hnev prehliadali.

pexels.com

Nesťažujte sa na svojho partnera pred priateľmi

Mnoho ľudí sa zdôveruje so všetkými svojimi problémami vo vzťahu svojim priateľom, pretože vedia, že sa im od nich dostane podpory a lásky. Avšak, sťažovanie sa na vášho partnera môže úplne zničiť všetko, čo ste si o ňom doposiaľ mysleli a vy ho budete zrazu vidieť iba v tom negatívnom svetle. Ak si chcete vytvoriť perfektný vzťah, ešte raz pamätajte, že komunikácia je veľmi dôležitá. Nabudúce sa preto najprv o vašich problémoch porozprávajte s vaším partnerom namiesto priateľov.

pexels.com

Nezlostite sa pre maličkosti

Jedna z najtoxickejších vecí vo vzťahu je snažiť sa zvyšovať skóre. Váš partner nevyniesol odpadky, tak doslova čakáte, kedy mu to budete môcť vytknúť. Zámerne ho niečím neponúknete a on vás nazve sebeckou. Pasívne agresívne správanie znamená, že máte vo vzťahu nejaký problém, ale namiesto toho, aby ste ho riešili, obaja ste posadnutí maličkosťami. Snažte sa preto pracovať na tom, aby ste boli viac uvoľnení a pozitívnejší a prestali sa zlostiť kvôli každej maličkosti.

 

pexels.com

Pozri aj: ĽÚBI MA – NEĽÚBI MA? TÝCHTO 5 VECÍ ROBÍ KAŽDÝ MUŽ, KTORÝ JE SKUTOČNE ZAMILOVANÝ

psych.sk (Alexandra Geletová), lifehack
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov