Nie všetko, čo sa píše v ľúbostných románoch, je pravda. Dnes vám ukážeme, že niektoré očakávania majú od reality poriadne ďaleko. A to je vlastne fajn!

Aj vy očakávate, že váš partner sa bude správať ako hrdina z červenej knižnice? Veríte, že vám bude vedieť čítať z očí, a že želanie vám splní skôr, než vám vôbec zíde na um. Ak sa to tak nestane, potom upadáte do hlbokej depresie. Hlavu hore! Našťastie váš partner je chlap z mäsa a kostí. Možno to nebude vždy priveľmi romantické, ale verte, že je dokonale použiteľný pre bežný život. Veď čo by ste si počali s romantickým hrdinom?

Článok pokračuje pod videom ↓

Všetci žijeme v určitých stereotypoch. A keď sa ich skalopevne držíme, môžu nám byť viac na škodu ako na úžitok. Mali by sme si preto dač pozor na očakávania, pretože tie nás môžu nepekne sklamať. Prinášame vám 5 najčastejších mýtov, ktorým stále veríme, no v skutočnosti vôbec nie sú pravdivé.

#1 Na začiatku musí byť vášeň

Natalia Kulakova

Áno, vášeň je fajn.Vlastne nám pomáha sa zaľúbiť. Ak pri pohľade na neho idete „do kolien,“ je to fajn, avšak treba mať na vedomí, že vášeň dosť rýchlo odpadne. A pre budúcnosť vzťahu nie je až tak veľmi kľúčová. Dôležitejšie je, ako sa pri partnerovi cítite. Ak sa viete spolu zasmiať a je vám pri ňom dobre, je to oveľa dôležitejšie, než nejaký hormonálny kokteil, ktorý vám koluje v žilách.

#2 Máte spoločné záujmy

Natalia Kulakova

Tak to naozaj nemusí byť tak. Naozaj sa musí partner kvôli vám naučiť háčkovať? Ak by ste vy, alebo váš partner, robili niečo, čo vás naozaj nebaví, bolo by to cítiť a v konečnom dôsledku by ste trpeli obaja. Oveľa dôležitejšie je navzájom sa podporovať v svojich aktivitách. A o svojich záujmoch si pokojne môžete rozprávať…

#3 Šťastné páry sa nikdy nehádajú

Natalia Kulakova

Tak toto je poriadna lož. V skutočnosti sa neraz rozchádzajú tie páry, ktoré sa (vraj) nikdy nehádajú. Problémy zametajú pod koberec, pretože chcú stále ostať tými, „ktorí sa nehádajú.“ No každá búrka dokonale prečistí oblohu. Stojí za to raz za čas vypustiť paru, no nemalo by to byť na dennom poriadku.

#4 Z celého srdca milujete všetkých svojich kamarátov či rodinu

Natalia Kulakova

Často to bývajú najmä ženy, ktoré si neuvedomujú, že si berú nielen partnera, ale aj celú jeho rodinu. A keďže je to na začiatku partia cudzích ľudí, nemusí zákonite znamenať, že si so všetkými sadnete. Je dobré s nimi stráviť nejaký čas, ale to neznamená, že sa musíte stretávať častejšie, než vám to je príjemné.

#5 Šťastné páry musia byť stále spolu

Natalia Kulakova

… a potom si idú poriadne na nervy. Viete si predstaviť, že ste spolu 24 hodín denne? Veď by vás porazilo. Každý niekedy potrebuje byť len sám so sebou. A veru nie je na tom nič zlé!

Bonus

Natalia Kulakova

Náš vzťah nikdy nevyzerá ako vystrihnutý z reklamy. Partner má chyby, rovnako ako aj vy. Ste s človekom z mäsa a kostí a tak to má byť!

Pozri aj: Týchto 9 typov objatí vám prezradí, ako je na tom v skutočnosti váš vzťah

brightside.me
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov