Všetci vieme, že aby vzťah fungoval, musia byť v ňom určité pravidlá. Tieto štyri by ste však za žiadnych okolností nemali porušiť.

Tiež sa vám zdá, že vzťahy sú niekedy také komplikované, že by sa na ich bezpečné fungovanie zišiel akýsi manuál? Povieme vám o štyroch pravidlách, ktoré by ste nikdy nemali porušiť. Ak by sme nešli do zakázaných vôd, mohli by sme si ušetriť kopec trápenia a bolesti. Za to všetko môže zopár mýtov, ktorým žiaľ neustále veríme. Tak čo máme robiť, aby sme sa viac netrápili v nefunkčných vzťahoch?

Článok pokračuje pod videom ↓

V prvom rade by sme mali prestať veriť modelu o dokonalom romantickom vzťahu, aký neustále vidíme vo filmoch či seriáloch. Nikto sa kvôli nám nezmení a často nemá zmysel trápiť sa pre nesprávneho človeka. Preto ak chcete byť šťastní, mali by ste si byť vedomí týchto štyroch faktov. Neraz nás ovplyvňujú viac, než by sme si mysleli.

#1 Nemôžete nikoho donútiť k tomu, aby vás miloval

Studio Ghibli

Môžete robiť čokoľvek. Dokonca postaviť sa na hlavu a posúvať sa ušami, no ani to vám nezaručí lásku milovaného človeka. Preto ak roky snívate o láske k človeku, ktorý sa vám nechystá opätovať city, je načase zaradiť spiatočku. Neprinútite ho, aby vás miloval. Ak vám už ukázal nezáujem, len ťažko sa to dá zmeniť.

#2 Ak vás miluje, budete to cítiť

Studio Ghibli

A to vám garantujeme. Jednoducho sa nedá necítiť lásku od človeka, ktorý vás miluje. Prejaví záujem, bude sa vám venovať a budete vidieť, že ste jednou z hlavných priorít jeho života. To je zároveň aj jeden z najväčších dôkazov lásky. Každý vie, že jeden skutok lásky znamená viac, než tisíce slov.

#3 Ak chcete byť milovaní, musíte sa naučiť najprv milovať samých seba

Studio Ghibli

Položíme vám otázku. Bavilo by vás ísť na rande s uzlíčkom nervov a komplexov? S človekom, ktorí každou bunkou tela kričí, že potrebuje zachrániť? Nenávidí sa, no zúfalo čaká, že príde niekto, kto ho naučí milovať. To je omyl. Ak chcete byť milovaní, musíte sa najprv naučiť milovať samých seba. Nebojte sa. Ide to. A nemá to nič spoločné so sebectvom. Zdravá sebaláska má od neho na míle ďaleko!

#4 Nedržte sa silou-mocou toho, kto vás už prestal milovať

Studio Ghibli

Môže to znieť kruto. Mohli ste partnerovi porodiť tri deti a obetovať kvôli nemu najlepšie roky života. No keď sa váš vzťah už skončil, nemá zmysel neustále si ho vynárať zo spomienok. Čo bolo bolo. A ak sa nezbavíte duchov minulosti, nepohnete sa len tak ľahko dopredu. Aj preto treba brať bývalé vzťahy ako dobrú skúšku a skúsenosť. No radšej ich nechajte na pokoji!

Pozri aj: 8 znamení, ktoré sú dôkazom toho, že nechce byť nič viac než kamarát(ka)

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov