Sú vaše city vzájomné? Alebo ste to iba vy, kto chce niečo viac?

Keď sa o niekoho zaujímate, venujete veľkú pozornosť jeho správaniu v nádeji, že tieto pocity budú vzájomné. Až pokiaľ sa ho priamo nespýtate, ako to cíti, bude to pre vás jedna veľká hádanka. Je však možné, že po čase spozorujete znaky odmietnutia, ktoré však rýchlo potlačíte do úzadia, aby ste udržali svoju nádej nažive. Bohužiaľ, spôsobuje to viac škody ako úžitku. Ak sa teda nachádzate v podobnej situácii, kedy neviete, na čom ste, alebo sa bojíte opýtať priamo, tu je niekoľko znakov, ktoré vyjadrujú, že nechce byť nič viac než len kamarátom/kamarátkou.

Článok pokračuje pod videom ↓

Vy vždy musíte urobiť prvý krok

Chodíte spolu do kina, niekedy zájdete na večeru alebo na výlet a užívate si spoločné chvíle. Tu si však uvedomíte, že nikdy nepozval on vás, ale takmer vždy vy jeho. To, že vy ste vždy iniciátorom každého dobrodružstva, a že on vás takmer vôbec nekontaktuje, môže byť znakom toho, že nehľadá nič vážnejšie.

Často rozpráva o svojich priateľoch

Poznáte to. Blíži sa čas stretnutia, a tak vydáte naozaj veľké úsilie na to, aby ste vyzerali čo najlepšie. Oblečiete sa, upravíte, cítite sa sebaisto a tešíte sa, až sa spolu budete opäť rozprávať o tých úžasných veciach. Ibaže, on neustále rozpráva iba o svojich kamarátoch a to nie je dobré znamenie. Tip pre vás: skúste sa ho opýtať, ktorého zo svojich priateľov by vám „odporučil“. Ak opíše niekoho, kto je jeho presným opakom, hneď viete, na čom ste.

pexels.com

Stretávate sa v skupinkách

Zakaždým, keď si niečo naplánujete a vy sa odhodláte, že mu konečne poviete, čo cítite, vaša snaha je márna v momente, keď na vaše stretnutie prídu aj iní priatelia. Ak je obklopený skupinkou priateľov kedykoľvek ste spolu, nevyzerá to dobre. Skúste teda robiť nejakú aktivitu, ktorá je výlučne pre dvoch a pozorujte, ako sa správa. Keď spomenie, že ste mali ísť ako skupina, pravdepodobne nechce byť s vami sám.

Váš „vzťah“ je založený len na správach

Keď niekto, o koho máte záujem, s radosťou komunikuje prostredníctvom správ, no vždy sa nejako vykrúti z reálneho stretnutia, vedzte, že o vážny vzťah nebude mať záujem.

Rozpráva hlavne o iných dievčatách

Je jedna vec, ak počas rozhovoru rozprávate o rôznych ostatných ľuďoch, ale je iné, ak muž, ktorý sa vám páči, neustále rozpráva o ženách, ktoré považuje za atraktívne alebo zaujímavé.

Stretávate sa iba na verejných miestach

Je skvelé tráviť čas v spoločnosti, no niekedy je čas aj na intímne chvíle, ktoré by mali byť strávené len vo dvojici, ďaleko od zrakov ostatných. Ak teda muž, ktorý sa vám páči, robí všetko pre to, aby sa s vami vždy stretol iba na verejných miestach, je pravdepodobné, že nechce byť s vami osamote.

pexels.com

Nevynakladá do vzťahu žiadne úsilie

Keď sa nám niekto páči, máme tendenciu robiť všetko pre to, aby sme sa mu zapáčili. Ak je však vo vašej prítomnosti takmer vždy neupravený, zabúda na vaše plány – alebo vás nechá všetko naplánovať, je jasné, že veľa toho úsilia nevynakladá.

Hovorí o vás ako o „kamarátke“

Jedným z najjednoduchších spôsobov, ako definovať váš „vzťah“, je počúvať, ako vás predstavuje svojím priateľom. A taktiež by ste mali brať na vedomie, ako oni reagujú na stretnutie s vami. Napríklad, všímajte si, či vás predstaví vaším meno a ako na to meno reagujú jeho priatelia. Taktiež, ak uvidíte, že vás ostatným ženám predstaví ako kamarátku, respektíve „iba kamarátku“, je úplne jasné, kde sa nachádzate.

Môže to byť naozaj veľkým sklamaním, ak zistíte, že niekto, kto sa vám páči, nechce od vás nič viac, než priateľstvo. Aj napriek tomu by ste nemali smútiť. Je možné, že vám to klape dokonale „iba“ ako priateľom, no v ozajstnom vzťahu by ste si vôbec nesadli.

Pozri aj: Treba sa pýtať. 7 nepríjemných otázok, ktoré by sa mal každý z nás spýtať svojho partnera

thelist
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov