Všetci mentálne silní ľudia robia tieto veci.

Stať sa mentálne silným človekom si vyžaduje poriadne dlhý tréning. Znamená to aj zbavovanie sa mnohých zlozvykov a osvojovanie si vecí, ktoré nie sú príliš jednoduché. Ale výsledok stojí za to. Mentálne silní ľudia sú vyrovnaní, úspešní a pozitívne naladení.

Článok pokračuje pod videom ↓

A toto sú veci, ktoré robia na rozdiel od ostatných inak, no takmer nikdy o nich nerozprávajú.

#1 Sú optimistickí

„Optimizmus je viera, ktorá vedie k úspechu. Nič sa nedá urobiť bez štipky nádeje a sebadôvery.“

Silní ľudia vedia, že aj v tomto svete plnom negatívnych myšlienok je zachovanie si optimizmu tou najsprávnejšou voľbou. Pozitívne myšlienky vytvárajú pozitívny život, ale to oni už dávno vedia.

 #2 Nepotrebujú dovolenie

„Aj keby som mal kráčať sám, som si istý tým, kým som. Som si istý svojím rozhodnutím a nepotrebujeme dovolenie či súhlas ostatných.“

Nemôžete potešiť každého. Nie každý s vami bude súhlasiť. Či dokonca, nie každý vás bude mať rád. Ale to je v poriadku, to sú veci, ktoré by vás vôbec nemali trápiť. Silní ľudia totiž vedia, kto sú, vedia, kam idú a kráčajú si svojou vlastnou cestou.

#3 Chápu hodnotu odpočinku

„Na chvíľu oddychovať a nerobiť nič, to je ten najlepší darček odomňa pre mňa.“

Presne tak, ako pracujeme naplno, musíme sa naučiť aj naplno oddychovať. Odpočinok je veľmi dôležitý – slúži na zregenerovanie a znovunačerpanie stratených síl. Jedine tak budete podávať dobré výsledky z dlhodobého hľadiska.

unsplash.com

#4 Nespoliehajú sa na kofeín ako zdroj svojej energie

„Energia je nákazlivá – rovnako pozitívna, ako aj negatívna. Majte to na pamäti.“

Príliš veľa kofeínu vo vašom tele uvoľňuje adrenalín a to potom môže spôsobiť, že sa rozhodujete zbrklo a iracionálne. Preto, nespoliehajte sa na kávu ako na jediný zdroj vašej energie. Nájdite svoju energiu na miestach, kde by ste to nečakali.

#5 Nepotrebujú sa ospravedlňovať za svoje správanie

„Tvoj život, tvoje rozhodnutie.“

Je to dlhá cesta, no napokon zistíte, že svoje správanie nemusíte nikomu vysvetľovať a nemusíte sa ospravedlňovať za to, prečo ste niečo urobili tak a iné zas tak.

#6 Udržiavajú svoje telo v dobrej kondícii

„Zdravie je to najcennejšie, čo máte.“

O svoje telo sa treba starať ako zvnútra, tak aj zvonka a preto by sme nemali zabúdať ani na naše telesné zdravie. Koniec koncov, je to predsa to najcennejšie.

#7 Nikdy nebránia ostatným, aby si užívali a zabávali sa

„Život je príliš krátky na to, aby ste si robili starosti z nepodstatných vecí. Kašlite na to, uvoľnite sa a užívajte si.“

Život netreba brať až príliš vážne. Treba si nájsť priestor aj na zábavu. A ak náhodou dnes nie je váš deň, nemusíte zábavu kaziť ostatným.

#8 Nikdy nedovolia ostatným, aby im zabránili baviť sa

„Neprestaneš sa baviť, pretože si starý, ale zostarneš preto, lebo sa prestaneš baviť.“

Rovnako, ako oni nebránia ostatným zabávať sa, taktiež si dávajú pozor na to, aby v tom ostatní nezabránili im. Silní ľudia jednoducho vedia, že to, čo si myslia ostatní, nie je dôležité.

unsplash.com

#9 Dokážu prehrávať

„Zlyhanie je v živote potrebné. Ak nevieš zlyhať, nemôžeš ani uspieť.“

Každému úspechu predchádza séria neúspechov. Silní ľudia vedia, že každý víťaz raz prehral. A s prehrávaním sa zmierili už poriadne dávno.

#10 Prijímajú svoje chyby

„Mýliť sa je ľudské.“

Chyby neberú ako niečo zlé. Chyby berú ako skvelý spôsob, ako sa zlepšovať. Dokážu sa z nich poučiť a rovnako aj z chýb druhých.

#11 Neboja sa zmeny

„Nič nie je stále. Všetko v našom živote sa mení.“

Vedia, že zmena je dobrá. Zmena je to, čo potrebujeme. A neboja sa jej. Neboja sa trochu zariskovať. Neboja sa pustiť do neznámych vôd. A viete prečo? Tak si skúste ešte raz pozrieť bod číslo jeden.

#12 Vedia, kedy povedať nie

„Môžete byť dobrý človek s dobrým srdcom a zároveň vedieť povedať nie.“

Sú láskaví, sú ochotní, sú nápomocní, ale aj napriek tomu vedia povedať nie. Poznajú svoje hranice a nedajú si od ostatných len tak skákať po hlave.

#13 Toxickí ľudia nemajú šancu

„Vždy, keď vypustíte niečo negatívne, získate priestor na niečo pozitívne.“

Všetko toxické je už dávno z ich života preč. Obklopujú sa pozitívnymi ľuďmi, ktorí premýšľajú ako oni a navzájom sa podporujú v ceste nahor.

#14 Zostávajú sami sebou

„Nepotrebuješ byť milovaný ostatnými. Potrebuješ byť milovaný sám sebou.“

Nerobia a nehovoria nič, čo by nebolo v súlade s ich vlastnými názormi a hodnotami. Zachovávajú si svoju pravú tvár a jednoducho vždy ostávajú sami sebou.

unsplash.com

Pozri aj: 7 vecí, ktoré by ste mali mať na pamäti, ak ste až príliš pohltení svojimi problémami

ideapod.com
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov