Ľudia majú jeden veľmi zlý zvyk, a to, že si o istých veciach neustále nahovárajú klamstvá. Toto je 10 z nich.

Možno si myslíte, že ste k sebe úprimní, no v skutočnosti iba klamete samých seba. Vymýšľate si rôzne výhovorky, aby ste tak obalamutili nielen ostatných, ale hlavne vás. Je však dôležité pochopiť, že ľudia, ktorí vás majú skutočne radi, vás majú radi pre všetky vaše vlastnosti. Klamať teda nie je potrebné. A v prvom rade, nie je nutné, aby ste klamali sami sebe. Veď keď k sebe nebudete úprimní vy, tak kto potom? Toto je 10 najčastejších klamstiev, ktoré si všetci nahovárame.

Článok pokračuje pod videom ↓

Narcizmus sa zmení

Ak si myslíte, že nie ste narcista, prípadne si to myslíte o vašom partnerovi, no všetky znaky hovoria pravý opak, potom je dobré vedieť, že sa to nezmení. Nikdy. Ak je niekto povrchný, arogantný a chýba mu empatia, nezmení sa. Dokonca ani vaša láska to nezmení. Nestrácajte preto mesiace a roky s ľuďmi, ktorí za to nestoja.

pexels.com

Na to, aby ste schudli, vám stačí cvičiť

Samozrejme, že pravidelné cvičenie je skvelé pre naše zdravie a telo a pomáha nám nielen pri udržiavaní hmotnosti. To ale neznamená, že ak si raz za čas zacvičíte, okamžite schudnete. Potom zvykneme naše prejedanie sa „ospravedlňovať“ tým, že  predsa všetky tie koláče neskôr vybeháme. Ak chceme naozaj schudnúť, mali by sme sa zamerať aj na naše stravovanie.

Ľudí môžeme „opraviť“

Je nemožné (a nesprávne) kontrolovať iných ľudí, alebo sa ich snažiť „napraviť“. Myslíme si, že môžeme zmeniť niekoho vlastnosti a správanie, že môžeme zmeniť to, aby niekto prestal piť a podobne. Pravdou však ostáva, že ľudia sa menia len vtedy, keď sa chcú zmeniť. A pokiaľ oni sami nechcú, my s tým nič nezmôžeme.

Môžeme kontrolovať každú situáciu

V našom živote sú isté veci, ktoré jednoducho nemôžeme kontrolovať. Napríklad počasie, pracovné stretnutie a mnoho ďalších vecí. Namiesto negatívnych myšlienok sa radšej zamerajte na situácie, ktoré vo svojom živote, môžete ovládať a skúste ich otočiť vo váš prospech.

Nemáme veľa času

Schválne, koľkokrát ste už aj vy podliehali panike, že niečo nestíhate dokončiť, nestíhate niečo urobiť alebo sa naučiť? Určite veľakrát. Ľudia si takmer vždy myslia, že nemajú dostatok času. V skutočnosti je to však úplne opačne. Na veci, na ktorých nám naozaj záleží, je vždy dostatok času. Čas je len otázka priorít. Skúste preto prehodnotiť svoje priority a neinvestujte čas do toho, čo vás nebaví a nezaujíma.

pexels.com

Nepotrebujeme opaľovací krém

Koľkí z vás už išli k moru, na kúpalisko, či iba na záhradu s tým, že nepotrebujú opaľovací krém a vrátili sa dnu úplne červení? Asi sa to stalo už každému. Pamätajte si, opaľovací krém potrebujete. Nenechajte si zničiť váš krásny deň iba tým, že zabudnete na takéto malé detaily, ktoré vám v konečnom dôsledku môžu poriadne pokaziť náladu. A z dlhodobejšieho hľadiska aj zdravie.

Peniaze si našetríme, keď budeme starší

Mnoho mladých ľudí svoje peniaze iba „prefláka“. Minie ich na rôzne večierky, alkohol, prípadne na veci, ktoré v podstate vôbec nepotrebujú. Majú totiž predstavu, že peniaze si našetria, až budú starší. Pravdou však je, že život je nevyspytateľný. Nikdy nevieme, čo príde, a preto je dobré mať vždy nejaké peniaze odložené bokom.

Nemali by sme veriť svojej intuícii

Presne naopak. Naša intuícia je väčšinou veľmi presná a rozhodne by sme jej dôverovať mali. Ak niečo tušíte, prípadne cítite, rozhodne by ste mali dať na vašu intuíciu, riadiť sa podľa nej a predísť tak mnohým komplikáciám.

pexels.com

Nie sme na niečom závislí

Či už ide o drogy, internet alebo „iba“ cukor. Závislí môžeme byť naozaj na hocičom. Zvykneme sami sebe nahovárať, že to nie je pravda, no závislosť je naozaj veľmi vážna vec, ktorú by sme mali riešiť. Bojíme sa však, že ak si to pred sebou priznáme, budeme musieť urobiť v živote nejaké zmeny, teda vyjsť zo svojej zóny komfortu, a to sa nám už veľmi nepáči.

Nie sme dostatočne dobrí

Často si myslíme o sebe len to najhoršie a podceňujeme sa. Porovnáme sa s ostatnými a v tichosti si želáme, aby sme mohli byť aspoň tak dobrí, ako oni. Prestaňte ia už klamať. Ste dobrí. Máte na to. Dokážete aj nemožné. Stačí si len trochu viac veriť.

Pozri aj: Tieto 4 slová by ste mali prestať používať, ak sa chcete vyhnúť negativite a toxickým myšlienkam

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov