Láska je silná. Ale niekedy nestačí.

Niekedy je to jednoducho tak. Láska medzi dvoma ľuďmi je veľká. Hlboká. Úprimná. Epická. Spaľujúca. Ba možno si myslíte, že až nekonečná. A predsa to niekedy nestačí na to, aby dvaja ľudia boli aj naďalej spolu. Aby vzťah aj naďalej dokázal vydržať.

Článok pokračuje pod videom ↓

A toto je presne 10 znakov, ktoré vám hovoria, že niekedy jednoducho láska nestačí.

#1 Bojíte sa o stabilitu vášho vzťahu

Čo z toho, že strecha drží, keď základy, na ktorých je položená, sa rozpadajú? Každý vzťah na niečom stojí, každý vzťah má niečo, vďaka čomu sa dokáže udržať a prežiť. Ale keď sa táto vec, jadro vášho vzťahu, vaše základy, narušia, potom je len veľmi ťažké udržať ho celý pokope.

#2 Máte obavy, že by vás partner podviedol

Možno tak už urobil v minulosti, možno je to len ten „zlý pocit“, ktorý vo vás pretrváva. Ale opäť, ak je jadro vzťahu, teda aj dôvera narušená, a vy už mu neveríte, teda aspoň nie v takej miere ako kedysi, potom na tom niečo bude.

#3 Snažíte sa tráviť viac času osamote

Je jasné, že nie všetok čas sveta musíte tráviť spolu – dobré je si určiť hranice, čo budete robiť spolu a naopak, kedy budete mať priestor iba pre seba. Ale ak ste spozorovali, že sa snažíte tráviť čoraz viac a viac času osamote alebo sa chytáte každej príležitosti, kedy môžete od vášho partnera odísť, potom je to jasný signál toho, že sa niečo deje.

unsplash.com

#4 Nedokážete sa na ničom zhodnúť

Áno, každý človek je iný. Áno, protiklady sa priťahujú. Áno, každý má rozdielne názory. Áno, máte právo s niečím nesúhlasiť. To všetko je pravda. Ale nedokázať sa zhodnúť vôbec na ničom? Nedokázať nájsť žiaden kompromis?

#5 Neklape vám to ani v posteli

Verte či nie, aj sex je vo vzťahu pomerne dôležitý. A fakt, že vám to prestáva klapať už aj v posteli, môže byť ďalším znakom toho, aby ste sa zamysleli nad vážnosťou situácie.

#6 Máte rozdielne názory ohľadom financií

A rovnako sú dôležité aj peniaze, nebudeme si predsa klamať. V momente, keď každý z partnerov začne mať iný pohľad na financie a na to, ako s nimi naložiť, alebo na to, čo je drahé a čo možno nie, potom sme zas pri bode číslo jeden a základy či jadro vzťahu sa začínajú postupne narúšať.

#7 Prehnaná žiarlivosť

Malá žiarlivosť? Naozaj taká drobná? Tá je v poriadku. Vlastne, je to celkom milé. Ale prehnaná žiarlivosť? To rozhodne nie. Ak svojmu partnerovi dôverujete na sto percent, potom nemáte dôvod žiarliť, nie?

unsplash.com

#8 Nedostatok rešpektu

Váš partner môže byť milý a priateľský, ale ak sa s vami rozpráva a jedná s vami, akoby ste boli niečo menej, akoby si nevážil vás, vaše názory, akoby nerešpektoval ani vaše potreby, potom sa pravdepodobne dostávate do vzťahu, ktorý nemôže vydržať.

#9 Máte rozdielne vízie budúcnosti

Keď plánujete svoju budúcnosť a zrazu zistíte, že to, čo chcete vy sa nezhoduje s tým, čo chce váš partner, potom môže nastať problém. Nemali by ste prispôsobovať svoju cestu životom niekomu inému. Ak máte jednoducho rozdielne predstavy, potom by ste to mali ukončiť skôr, než to bude ešte horšie.

#10 Neviete sa zhodnúť na tom, či budete alebo nebudete mať dieťa

Tento bod úzko súvisí s predchádzajúcim. Ak máte odlišné názory na to, či chcete mať v budúcnosti bábätko alebo nie, potom je to ďalší znak toho, že vzťah pravdepodobne nevydrží.

Pozri aj: 8 fráz, ktorými poviete ešte oveľa viac, ako keď poviete: Ľúbim Ťa

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov