Ak niekoho skutočne milujeme, milujeme ho celý srdcom. Čo sa však deje v prípade, keď vás ten druhý miluje len vlažne?

V láske, podobne ako v ktorejkoľvek inej oblasti, je dôležitá harmónia. Práve tá je akýmsi kompasom, ktorý nám ukazuje, že žijeme v súlade sami so sebou. Ak v práci či v súkromí absentuje harmónia, skôr či neskôr to môže vyústiť do nejakého konfliktu. Vo vzťahoch by mala byť kľúčová láska, ktorej množstvo sa síce nedá zmerať, avšak ak vás partner bude ľúbiť menej než vy jeho, určite to pocítite na vnútornej úrovni. Čo to však pre vás v praxi znamená?

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak ste vy tým, kto ľúbi viac, nie je vám v skutočnosti čo závidieť. Cítite, že váš partner je k vám vlažný, že jeho láska má určité limity, a veru, s takýmto pocitom sa žije ťažko. On totižto začne vašu zamilovanosť využívať. Bude s vami manipulovať, bude prekračovať akési pomyselné hranice, pretože bude vedieť, že si to môže dovoliť. Pravdepodobne preňho urobíte všetko. Pretože ho skutočne milujete.

Ak sa chcete pohnúť ďalej, mali by ste si položiť túto kľúčovú otázku:

Prečo to vôbec akceptujete?

Photo by Yolanda Leyva on Unsplash

Vo vzťahoch by malo platiť buď alebo. Buď vás niekto miluje, alebo nemiluje. Zlatá stredná cesta v láske patrí k tým najnešťastnejším riešeniam. No existuje ešte jeden strašiak, ktorý nám bráni odísť zo vzťahu, v ktorom sa necítime byť milovaní. Je to strach. Zo samoty, z toho, že nikdy nestretneme partnera, ktorý by nás hlboko, úprimne miloval. Preto sa uspokojíme s partnerom, ktorý k nám síce niečo cíti, no skutočná láska to rozhodne nie je.

Na druhej strane treba mať na zreteli i to, že každý z nás môže vyjadrovať lásku rozdielnym spôsobom. Možno váš partner zo seba len ťažko vysúka nejaké ľúbostné vyznania, avšak lásku vám dokazuje iným jazykom. Dokáže vás počúvať, je s vami rád, urobí všetko preto, aby ste sa cítili šťastne? Ak áno, nemáte dôvod pochybovať o jeho láske. No ak tam láska nie je, jednoducho to budete cítiť. Vnútorný pocit len tak ľahko neoklamete.

Vzťah, v ktorom nie je obojstranná láska, je nezdravý

Photo by Tanja Heffner on Unsplash

Ak jeden miluje viac a druhý menej, nie je to dobré znamenie. Ak máte pocit, že vy ste tá či ten, čo ľúbi viac, skúste sa s partnerom úprimne porozprávať o svojich pocitoch. Uvidíte, kam to bude viesť. Ak sa dostanete do slepej uličky alebo sa vám partner začne vysmievať, zbystrite pozornosť. Vtedy je lepšie pohnúť sa ďalej. Veď každý z nás má právo lásku nielen dávať, ale ju i prijímať. Je to tá najkrajšia emócia, ktorá robí človeka človekom.

Pozri aj: Toto si prečítajte, ak sa bojíte, že nikdy nenájdete „toho pravého“

elitedaily
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov