Nehľadajte tú "pravú lásku". Staňte sa ňou.

Predstavte si, že dnes vám niekto povie, že nikdy v živote nestretnete „toho pravého“. Ja viem, žiadam vás predstaviť si dosť smutnú a ťažkú vec. Dúfali ste totiž, že stretnete vášho osudového človeka, niekoho, kto vám bol súdený. Viem, viem, nie ste fanatici. Ani neveríte v spriaznené duše. Ale aj napriek tomu ste dúfali, že stretnete aspoň niekoho, s kým si budete celkom rozumieť a plávať životom. Niekoho, kto vám dá pusu na čelo a do ucha vám pošepká, ako vás má rád. Veď koniec koncov, všetci sme iba ľudia.

Článok pokračuje pod videom ↓

Všetci sme iba ľudia, ktorí dychtivo túžia po láske. Po tom byť milovaný. Byť obletovaný. Bohužiaľ, v tejto chvíli vám znova položím tú istú náročnú otázku, ktorú som už raz spomínala. Predtým sme sa však trochu zamysleli a pozabudli sme na ňu.

No aj napriek tomu si teraz predstavte, že takúto osobu, „toho pravého“, naozaj nikdy nestretnete. Ako by sa zmenil váš život?

Pretože je tu jedna vec ohľadom nájdenia lásky: bude nás neustále ovplyvňovať. A my všetci si to odmietame priznať. Pretože láska je vždy na čele našich rozhodnutí. A nemusíme na ňu ani myslieť. Láska nás ovláda, inšpiruje, vedie k obrovským životným rozhodnutiam. Láska je dôvod, prečo ste šli na tú akciu, aj keď sa vám nechcelo. Ona je ten dôvod, prečo ste si kúpili nový sveter. Ona je ten dôvod, prečo sa každé ráno pozeráte do zrkadla. Je to ona, láska.

Takže, ak by ste vedeli, že láska vám už nikdy nebude patriť, ako veľmi by vás to ovplyvnilo? Váš život? Vašu každodennú rutinu? A čo dlhodobé plány?

unsplash.com

Viem, vaša prvotná odpoveď môže byť „nijak“. Nepotrebujete predsa nikoho iného. Ale, prosím, skúste o tom ešte popremýšľať. Pretože aj keď si to nechceme pripustiť, láska je niečo, čo používame a čo potrebujeme. Nedokážeme bez nej žiť.

Ak by ste vedeli, že láska už neexistuje, urobili by ste veci inak? Začali by ste pracovať na svojich vlastných chybách? Investovali by ste viac času do seba? Chodili by ste viac von zo svojej komfortnej zóny? Kde by ste si potom chodili po ten úžasný pocit, po motýle v bruchu, po všetku tú energiu a životnú silu? A čo vaše ostatné vzťahy? Rodina, priatelia, domáci maznáčikovia? Na nich by ste úplne zanevreli tiež?

Ak by ste nikdy nemali nájsť lásku, zmenilo by to celý váš život.

A teraz už viete, že život bez lásky, to nie je život. Nestál by za nič. Neboli by v ňom žiadne možnosti. Nebolo by v ňom nič. Láska je soľou života.

Ale tiež je dôležité podotknúť, že nemusíte čakať na to, kým vám vaša osudová osoba spadne do náručia. Staňte sa tou osobou vy sami. Staňte sa vy tým, koho chcete stretnúť. Konajte dobro. Buďte veľkí. Používajte lásku, pretože ju máte a môžete ju použiť. Šírte ju všade navôkol. Premeňte sa vy sami na „toho pravého“ človeka, toho hrdinu vášho života.

A uvidíte, že v momente, keď sa vy stanete „tým pravým“, všetko, čo má byť vaše, si vás nájde.

unsplash.com

Pozri aj: Toto sa stane, keď vás prestane zaujímať, čo si myslia ostatní

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov