Prečo sa ženy nikdy nepoučia zo svojich chýb a stále sa zamilujú do tých "zlých chlapcov"?

To, ako funguje príťažlivosť medzi mužom a ženou niekedy nemá racionálne vysvetlenie. Spisovateľ David Deangelo raz povedal, že „príťažlivosť nie je voľbou“. Či už budete s týmto tvrdením súhlasiť alebo nie, je na tom aspoň trochu pravdy. Niekedy je ťažké vysvetliť, prečo sa žena namiesto poslušného a milého chlapca, ktorý by jej najradšej zniesol aj modré z neba zamiluje práve do toho „zlého“, neznámeho fešáka s divokým pohľadom v očiach. Bohužiaľ, takto to funguje a tu je aspoň 5 dôvodov, ktoré vám túto záhadu objasnia.

Článok pokračuje pod videom ↓

„Slučkový efekt“

Tento bod je najmä o mužoch, ktorí by sa dali zaradiť do kategórie „playboys“. Takýto typ muža spočiatku upriami pozornosť na svoj predmet záujmu a doslova si ho obmotá okolo prsta. Žena sa samozrejme veľkej pozornosti spočiatku teší a užíva si ju, no pozornosť zo strany muža netrvá dlho. Najhoršie však je, že muži sa vždy „vrátia“, aby celý cyklus opakovali. Tento efekt nazývame aj „slučkový efekt“, pretože žena si pamätá počiatočné pocity vzrušenia, a to ju láka bezhlavo sa vrhnúť za mužom stále znova a znova, kedykoľvek o ňu prejaví záujem.

pexels.com

Byť milý je nudné

Táto teória je nielenže veľmi populárna, ale podľa všetkého aj pravdivá. Keď sa zamyslíme nad všetkými peknými vecami, ktoré sme v živote zažili, na začiatku máme silný pocit zadosťučinenia. Náš mozog má však vlastnosť, ktorá pekné veci po určitom čase pretvára na „menej pekné“. A takto nejak to funguje aj s mužmi. „Milí chlapci“ sú pre ženu atraktívni iba na začiatku, potom to vyprchá. Naopak, „zlí chlapci“ predstavujú pre ženu poriadnu výzvu, stále niečo nové, čo ju dokáže zabaviť a tak sa nikdy nebude nudiť.

Zlí chlapci sú atraktívnejší

„Zlí chlapci“ väčšinou pôsobia drsnejšie a sebaistejšie a taktiež vyvolávajú pocit dôvery, ktorý je pre ženu atraktívny. Koniec koncov, väčšina žien hľadá práve tú jednu osobu, s ktorou by sa mohla usadiť a stráviť zvyšok života. Pred tým však chce preskúmať svoju neposlušnú, hravú a ľstivú stránku.

Zlí chlapci sú výzvou

Ďalšia nepríjemná pravda: väčšina mužov nemá žiadne tušenie o tom, ako prilákať ženu. „Milí chlapci“ majú tendenciu otvárať sa príliš skoro. Sú pripravení dať žene hneď všetko, čo chce, vrátane svojho srdca na dlani. A tu nastáva ten problém: pre ženu to vôbec nie je atraktívne. Keď sa spätne obzriete na stredoškolské časy, tak baby vždy leteli na toho „najpopulárnejšieho vola“ z celej školy, ktorý si ich absolútne nevšímal. A práve táto ľahostajnosť pôsobí na ženy ako magnet. Čím väčšia výzva pre ženu, tým väčšia je to pre ňu odmena.

pexels.com

Opakovanie chýb z minulosti

V ideálnom scenári sa žena poučí zo svojich chýb a po takomto búrlivom vzťahu si nájde niekoho milého, s kým prežije pokojné a nežné chvíle. Niektoré ženy sú však nepoučiteľné – bez ohľadu na to, koľkokrát už mali svoje srdce zlomené, stále sa vrhnú do vzťahu plného hier, ktorý však bohužiaľ vždy skončí rovnako.

Pozri aj: 11 pravých dôvodov, prečo sú moderné vzťahy tak krehké

powerofpositivity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov