V tomto článku sa dozviete o problémoch, ktoré má mladá, moderná generácia vo vzťahoch a objasní vám, prečo už vzťahy nie sú to, čo bývali.

V dnešnej uponáhľanej dobe sa cení, ak žiješ v plnohodnotnom vzťahu. Zo svojho okolia určite poznáš dvojice, ktoré sú spolu z dôvodov, ktoré nedokážeš pochopiť. To ale nevadí, každý začína na inej štartovacej čiare. Nikto nepozná pozadie vzťahu, v ktorom práve si so svojím partnerom/partnerkou lepšie, ako práve vy dvaja. Určite si sa už stretol s názorom, že dnešné vzťahy nič nevydržia, a že miesto riešenia problému nastáva koniec vzťahu. Tento článok sa preto pozrie na problémy dnešných, moderných vzťahov.

Článok pokračuje pod videom ↓
Brightside

1. Nie sme pripravení

Nie sme ochotní robiť kompromisy, obetovať sa pre druhého a milovať bez hraníc. Všetko chceme hneď a naraz. Nedovolíme rásť našim citom. Veľmi často si stanovíme časový limit na to, čo by sme mali cítiť a kedy.

pixabay.com

2. Pletieme si lásku s inými pocitmi

Často potrebujeme niekoho, kto s nami pôjde do kina alebo na párty, nie osobu, ktorá nás bude chápať a podporovať v zlých časoch. Nikto nemá rád nudný život, preto si hľadáme veselé polovičky, ktoré do nášho života privedú dobrodružstvo. Nie vždy sme ale pripravení na zmenu, ktorá po určitej dobe skôr či neskôr nastane.

pixabay.com

3. Zasekneme sa na slepej koľaji

Po istom čase nemáme čas a priestor na lásku, pretože sme zaneprázdnení naháňaním materiálnych vecí.

4. Očakávame okamžité výsledky

Po zamilovaní sa chceme, aby bol vzťah v momente vyzretý. Nevnímame však, že vyzretosť môže prísť až po rokoch spoločného života. Veľa ľudí si myslí že v živote nie je nič, čo by stálo za ich čas, trpezlivosť, dokonca lásku.

pixabay.com

5. Míňame energiu zbytočne

Mnohí z nás by radšej strávili hodinu so stovkami osôb, než celý deň s jedinou osobou. V súčasnosti prevláda názor, že je lepšie sa s ľuďmi len stretávať, namiesto toho, aby sme sa lepšie spoznávali. Dnešné problémy sa dajú nazvať slovom chamtivosť. Začíname vzťahy a vzápätí ich končíme, pretože sme našli nikoho lepšieho. Nedávame zo seba to najlepšie, ale požadujeme, aby ten druhý dokonalý bol. Randíme s veľkým počtom ľudí, ale šancu dáme len malému počtu z nich.

pixabay.com

4. Stávame sa závislými na technológiách

Technológie nás jednoznačne zbližujú. Občas sme zblížení tak, že sa nám ťažko dýcha. Textové správy, hlasové správy, skupinové chaty, video hovory nahradili komunikáciu tvárou v tvár. Už nemáme nutkanie tráviť svoj čas spoločne. Všetko o sebe vieme a nemáme si čo povedať.

pixabay.com

7. Nedokážeme ostať na jednom mieste dlhší čas

Namýšľame si, že vzťahy nie sú pre nás to práve. Predstava, že sa niekde usadíme nás desí. Nemáme záujem zasvätiť svoj život jedinej osobe a odmietame niečo trvalé.

8. Stávame sa „sexuálne slobodní“

Naša generácia odčlenila sex z lásky. Ľudia najprv majú sex, až neskôr sa rozhodujú, či spolu budú tvoriť pár. V dnešnej dobe je sex mimo vzťahu bežná vec. Otvorené vzťahy, kamaráti so záväzkami a dobrodružstvá na jednu noc sú samozrejmosťou.

pixabay.com

9. Príliš často uprednostňujeme logiku

Len málo ľudí z mladšej generácie dokáže ľúbiť celým srdcom a prekonať nástrahy času a vzdialenosti.

10. Bojíme sa príliš veľa veci

Máme strach z nových vzťahov, sklamaní, emočných rán a zlomených sŕdc. To sú dôvody, prečo nepúšťame nových ľudí do nášho života. Budujeme okolo seba steny. Občas sú tak hrubé a vysoké, že nám nedovolia vidieť život taký, aký naozaj je.

pixabay.com

11. Nevieme oceniť vzťah

Nemáme problém odvrátiť sa od osoby, ktorá nás ľúbi. Sme príliš sklamaní z ľudí, ktorí nás obklopujú.

pixabay.com

Pozri aj: Skutočný muž nemiluje milión dievčat. Miluje jednu miliónmi spôsobov

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov