Ako sa asi cíti každý, kto je žijúcim protikladom?

Nie ste nerozhodní, no veľakrát máte problém začleniť sa k určitej skupinke ľudí. V istých situáciách niekedy zareagujete úplne inak, než by sa očakávalo. Na tú istú otázku dokážete odpovedať „áno“ aj „nie“ zároveň a predsa trvať na správnosti oboch odpovedí. Ste jednoducho žijúcim paradoxom a všetko sa vo vás vzájomne vylučuje. A preto určite veľmi dobre viete, že takýto ľudia to rozhodne nemajú jednoduché. Aké to teda je, byť žijúcim protikladom?

Článok pokračuje pod videom ↓

Sú zložití, ale predsa jednoduchí

S takýmito ľuďmi to veru vôbec nie je jednoduché. V momente, keď si už myslíte, že ich poznáte, oni vám ukážu ďalšiu tvár. V jednu chvíľu sú stredobodom pozornosti a zabávajú celú miestnosť, v ďalšiu sa zas krčia v kúte a prajú si, aby si ich nikto nevšimol. Majú komplikovanú povahu, ale predsa nie je až tak zložitá. Všetko vám to začne dávať zmysel, keď sa prelúskate cez všetky ich vrstvy.

Aj keď sú prirodzení samotári, ľudia si ich mýlia za extrovertov

Milujú ľudí. Dokážu sa dobre prispôsobiť sociálnym situáciám. Ihneď sa začlenia do kolektívu. Sú živí a plní energie. Divokí.  Sú srdcom a dušou každej party. A predsa nie sú extroverti. Predsa sú to prirodzení samotári. Potrebujú stráviť istý čas osamote, aby dokázali znovu načerpať svoje sily. Nie, oni dokonca vyhľadávajú samotu. Potrebujú mať čas pre seba.

unsplash.com

Sú neuveriteľne súcitní, ale neradno sa s nimi zahrávať

S každým súcitia. Empatia patrí medzi ich prednosti. Dokážu pochopiť a podržať. Povzbudiť. Ale aj napriek tomu by ste sa s nimi nechceli dostať do nejakej potýčky. Z kľudného šteniatka sa zo sekundy na sekundu môže stať veľký zúrivý pes. A verte, že akúkoľvek hádku proti nim máte už jednoducho vopred prehratú.

Sú oddaní, ale nemajú radi autority

Dokážu byť naozaj úžasným a oddaným človekom – presne takým, akého jednoducho vo svojom živote potrebujete. Ale ak sa k nim začnete správať zle alebo sa začnete správať zle k ľuďom, ktorých majú radi, pre nich ste skončili.

Niekedy sa riadia rozumom, inokedy srdcom

Väčšina ľudí sa riadi jedným alebo druhým. Ale čím sa bude riadiť niekto, kto je žijúcim a dýchacím paradoxom? Ťažko povedať. Raz bude konať spontánne a vášnivo – nechá, nech mu rozkáže jeho srdce. Inokedy zas k veciam pristúpi racionálne a nechá svoj mozog, aby mu ukázal cestu.

unsplash.com

Veria ostatným, ale niekedy neveria sami sebe

Takíto ľudia veria ostatným. Aj keď sa už v živote niekoľkokrát popálili, aj napriek tomu vždy a znova dôverujú iným. Čo je však tým paradoxom? No to, že aj keď dôverujú ostatným, často nedôverujú sami sebe a neveria svojim vlastným inštinktom.

Sú chodiacim protikladom

Raz je to biela, inokedy čierna. Raz je to noc, inokedy deň. Mesiac alebo slnko. Voda alebo oheň. Aj napriek tomu, že to tak vyzerá, takíto ľudia nie sú nerozhodní alebo popletení. Sú iba chodiacim paradoxom. Všetky ich vlastnosti si vzájomne odporujú a vzájomne sa vylučujú. A práve to je to obrovské vzrušenie ich života. Vždy zareagujú inak, než by sa očakávalo. Niekedy je to dobre, inokedy zas na škodu.

Sú však ako neriadené strely – nedokážete vopred predpovedať, čo sa stane. A to je na nich také krásne.

Pozri aj: Tento typ osobnosti majú len 2% populácie. Toto je 9 znakov, že k nim patríte aj vy

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov