Podľa indikátora osobnostných typov podľa Myersovej a Briggsovej existuje 16 typov osobností.

Jeden z nich sa však vyskytuje len u 2% ľudí z celej populácie. Konkrétne ide o typ INFJ. Ľudia z tejto skupiny sú označovaní aj ako “advokáti”. Vyznačujú sa istou aurou tajomstva a nadpriemerne vysokou emocionálnou inteligenciou. Všetkých však spája týchto 9 spoločných znakov. Ak sa v nich nájdete, je vysoko pravdepodobné, že tento typ osobnosti je aj ten “váš”. 

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Beriete buď všetko alebo nič

Veľmi zaujímavým spôsobom sa u vás “mieša” racionálnosť so sentimentom, a aj to je jeden z dôvodov, prečo ste veľmi cieľavedomí. Pre vás žiadne “asi”, “možno” alebo “uvidíme” neexistuje.

#2 Ste v podstate samotársky typ a cítite, že ste “iný”

Nie je to len pocit. Ako sme spomínali vyššie, tento typ osobnosti majú naozaj len 2% populácie. Preto ak máte často pocit, že ste iní, a že vám rozumie naozaj len málokto (ak vôbec), príčina môže byť ukrytá aj tu.

pexels.com

#3 Ste veľmi empatickí a pozorní

Ľudia s typom osobnosti INFJ sú požehnaní priam neuveriteľným zmyslom pre intuíciu. Ak máte ľudí prečítaných už za prvých pár sekúnd vašej konverzácie, viete, o čom hovoríme.

#4 Na ľudí pôsobíte veľmi dobre

Uspeli ste na každom prijímacom pohovore, ktorého ste sa zúčastnili? Ľudia opačného pohlavia sa na vás vyslovene “lepia” (aj keď o to nestojíte)? Je to tým, že vyžarujete niečo, čo je veľmi ťažké vysvetliť.

#5 Milujete hlboké konverzácie a nenávidíte small talky

Pri otázke typu: “Čo nové?” sa vám zdvíha žalúdok, no zato by ste sa dokázali hodiny rozprávať o vesmíre, o prírode, o cestovaní či o knihách.

#6 Vaše zásady sú pevné

…preto sa vám najlepšie pracuje osamote. V práci totiž ťažko znášate, keď sa musíte podriaďovať pravidlám a príkazom, s ktorými nie ste vnútorne stotožnení. Najradšej ste, keď si veci môžete robiť po svojom.

Unsplash.com / Daria Litvinova

#7 Ste skvelí v plánovaní

Ak dostanete za úlohu niečo naplánovať alebo zorganizovať, s výsledkom budú všetci spokojní na 101%. Plánovanie a organizačné schopnosti sú totiž vašou silnou stránkou.

#8 O veciach premýšľate vždy ucelene a vaše plány sú dlhodobé

Vyslovene vás irituje a vytáča, keď niekto “prežíva” len zo dňa na deň. Vy totiž presne viete, čo robíte a viete, že každý jeden váš krok smeruje k naplneniu jedného veľkého cieľa.

#9 Spoliehate sa na svoju intuíciu

Už veľakrát sa vám stalo, že ste jednoducho cítili, že niečo nie je v poriadku, alebo že sa stane niečo zlé. A vaše predpoklady sa vždy aj naplnili. Boli ste obdarení neštandardnou intuíciou, preto sa jej nebojte dôverovať.

Pozri aj: Ľudia nevedia, že týchto 10 vecí robíte preto, že ste alfa osobnosť

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov