Tieto veci sa druhým predsa neodpúšťajú, no nie?

Pokiaľ ide o ľudskú závisť, akoby nepoznala hranice. Ľudia si závidia naozaj všetko, pomaly aj nos medzi očami, no často popri tom ignorujú fakt, že za každým menším či väčším úspechom stojí drina, ktorú ten druhý musel vynaložiť. Ľudia často vidia iba plody práce, no nikdy nevidia tú dlhú cestu, ktorú bolo potrebné prejsť. A preto, toto je zoznam tých vecí, ktoré ľuďom na ostatných najviac vadia a nedokážu sa len tak jednoducho cez ne preniesť.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ktoré veci to sú?

#1 Že sú úspešní

Je takmer nemysliteľné, aby niekto iný bol úspešný. Aby sa mu darilo či všetko vychádzalo. Pokiaľ ide o úspech, ľudia dokážu byť poriadne závistliví. Najmä vtedy, ak sa oni sami nikdy o nič nepokúsili. Je to jednoducho tak, zdá sa, že úspech sa u nás nepraje.

#2 Že dokážu zostať pokojní

Čo dokáže ľudí pri hocijakej výmene názorov podráždiť ešte viac je to, že ten druhý ostáva pokojný. Dokáže si zachovať chladnú hlavu a veci rieši rozvážne. Zostať pokojný a vyrovnaný, a to aj v náročných situáciách, to sú priam neodpustiteľné vlastnosti.

#3 Že vedia, ako si zorganizovať svoj čas

Niektorí ľudia jednoducho vedia, ako narábať s časom. Vedia si všetko zorganizovať tak, aby stihli prácu, rodinu, zábavu a ukradli si čas aj pre seba. Niektorí ľudia to vedia urobiť tak, aby ich život nebol len o strese, ale aby mali zo všetkého kúsok. A zdá sa, že to je vec, cez ktorú sa nie každý dokáže preniesť. Najmä vtedy, ak on nestíha takmer nič.

#4 Že kráčajú v ústrety svojim snom

Nie je nič horšie, ako vidieť niekoho dosahovať svoje ciele a sny. Ako ho vidieť pracovať na tom, aby všetko, čo chcel, sa mohlo stať realitou. Oveľa jednoduchšie, než vystúpiť zo svojej zóny komfortu a začať pracovať je totiž sťažovať sa, že život vôbec nie je fér.

unsplash.com

#5 Že sú milí, nech sa deje čokoľvek

Ak je človek milý ku každému, na nikoho nekričí a stále si dokáže zachovať svoj charakter, je to ďalšia vec, ktorá sa neodpúšťa. Neexistuje predsa, aby niekto mohol byť neustále tak milý, ochotný a zhovievavý ku každému. Neexistuje.

#6 Že ich život je plný lásky

A čo dokáže naštvať ešte viac? Jednoznačne to, ak je niekto úspešný, šťastný a zároveň je jeho život plný lásky. Akoby vyhral v lotérii. Neodpustiteľné.

#7 Že sa všetka pozornosť upriamuje iba na nich

Ak je niečo, čo ľudia nedokážu odpustiť, tak je to to, že pozornosť sa neupriamila na nich, ale na niekoho iného, kto zväčša o pozornosť aj tak nestojí. Pretože každý chce byť raz za čas stredobodom všetkého.

#8 Že dokážu pomôcť v akejkoľvek situácii

A keď sa ku všetkým tým veciam pridá ešte schopnosť nezištne pomôcť každému, v akejkoľvek situácii, potom to vyzerá tak, že horšie to už ani nemôže byť. Ľuďom sa predsa bez toho, aby ste z toho niečo mali nepomáha, nie?

#9 Že dosahujú lepšie výsledky

Vidieť niekoho ako uspel tam, kde iní zlyhali je naozaj neodpustiteľná situácia. Ako si to dovoľuje? Bohužiaľ, nikomu už nedochádza, že za všetkým tým sú hodiny a hodiny driny a tvrdej práce.

unsplash.com

#10 Že majú pravdu

Pravdepodobne jedna z najhorších vecí, cez ktoré sa naozaj len ťažko dá preniesť je tá, že niekto iný má pravdu a vy sa mýlite. Áno, mýliť sa je ľudské, ale predsa len, priznať si to je naozaj veľmi ťažká úloha. Priam nemožná.

#11 Že ich nápad je lepší

Každý má nejaké nápady a každý určite chce, aby jeho nápad bol „ten“ nápad. Preto, ak niekto príde s niečím, čo je ešte lepšie, je to v podstate hrozné.

#12 Že dokázali prísť s riešením v čase, keď to nikto iný nezvládol

Každý chce byť hrdinom. Každý chce byť rytierom na bielom koni, ktorý príde a zachráni celú situáciu. A len ťažko sa odpúšťa fakt, že to nie ste vy, ale niekto druhý. Naozaj ťažko.

#13 Že vždy majú „šťastie“

Vždy im všetko vychádza. Vždy sa im všetko podarí. Vždy majú len to najlepšie zo všetkého. Majú také „šťastie“. No, možno je dôležité si uvedomiť, že toto šťastie sa často nazýva „tvrdá práca vtedy, keď sa nikto nepozerá“.

Pozri aj: Lekcia, ktorá vám môže zmeniť život. Bruce Lee v súkromnom liste vysvetlil, čo myslel tým, že človek má byť ako voda

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov