Ak budete mať na pamäti týchto pár trikov, určite vám pri konverzácii nebude hroziť trápne ticho.

Vedieť viesť zmyslupnú konverzáciu môže byť hotové umenie, a to najmä ak sa po prvýkrát stretávate s cudzím človekom. V takom prípade sa nevyhnete zdvorilostným formulkám. Ak si však osvojíte zopár rád od odborníkov, určite v druhom človeku zanecháte dobrý dojem. Výrazne vám totižto zjednodušia bežnú komunikáciu, s ktorou sa stretávate pomerne často.

Článok pokračuje pod videom ↓

Tieto rady sú dôkazom toho, že aj maličkosti vedia spraviť obrovský dojem.

#1 Investuje do kvalitnej obuvi

Photo by Andrew Tanglao on Unsplash

Možno by ste neverili, ale našu obuv si druhá strana všíma oveľa viac, než nám to je príjemné. Preto odborníci na konverzáciu radia nebáť sa investície do kvalitnej obuvi. Ak prídete na pracovnú schôdzku v “rozčaptaných“ topánkach, váš poslucháč si ich určite všimne. Je to preto, lebo na obuv sa dívame skutočne často. Takže sa nebojte vyhodiť topánky, ktoré majú už svoje najlepšie časy dávno za sebou.

#2 Pozerajte sa rovno do očí

V našich očiach sa ukrýva všetko. Naša sila, naša osobnosť, to, čo vyžarujeme do okolia. Ak budete uhýbať pohľadom, druhá strana môže nadobudnúť dojem, že vaše úmysly nie sú čisté. Preto sa nebojte priameho pohľadu. Dajte si však pozor, aby ste si ho nezamenili za zízanie.

#3 Vyvarujte sa nudnej konverzácii

Photo by Cortney White on Unsplash

Vyskúšajte niečo nové, nepoužívajte otázky, na ktoré existuje zvyčajne jednoslovná odpoveď, ktorá sa nedá ďalej rozvíjať. Správna konverzácia má byť obojstranný dialóg. V žiadnom prípade by sa nemala zmeniť na interview typu: „My sa pýtame a vy odpovedáte.“ Miesto napríklad: “Ako sa máš?“ sa skúste druhej osoby spýtať, čo má nové, aké má záujmy, sny či víze. Uvidíte, ako sa vám otvorí.

#4 Ukážte, že viete, čo sa deje vôkol vás

Môžete do rozhovoru pokojne zakomponovať nejaké aktuálne informácie zo svetového diania či vedy. Vyhýbajte sa však politickým preferenciám či iným háklivým témam, tie by sa nemuseli stretnúť s pochopením. Ak však ukážete, že viete, čo sa vôkol vás deje, určite si získate body navyše.

#5 Rozbite zrkadlo

Photo by Vince Fleming on Unsplash

Všimli ste si, že často opakujeme tie isté slová, ako človek, s ktorým konverzujeme? Vyvarujte sa tejto chybe, ktorú robíme takmer všetci. Táto technika sa nazýva rozbitie zrkadla. Miesto toho, aby ste mu len stroho potvrdili, že je skutočne pekné počasie, rozvite vetu a nebojte sa príkladov: „Áno, dnes je skutočne horúco. Minulý rok o takomto čase bola poriadna zima. Pamätám si, že keď sme prišli z letnej dovolenky, museli sme zakúriť v krbe.“ Vaša diskusia má tak väčšiu šancu sa rozprúdiť a neostane zaseknutá v mŕtvom bode.

#6 Dajte nezvyčajný kompliment

Komplimenty si nemusíte nechávať len pre blízkych ľudí. Určite potešia aj cudzieho človeka, s ktorým ste sa práve zoznámili. Ak sa budete sústrediť, iste nájdete niečo, čo stojí za pochvalu. Možno má nezvyčajnú farbu vlasov alebo geniálny podpis, ktorý sa len tak ľahko nevidí. Aj kompliment, ktorý je skutočne od srdca, môže prelomiť ľady.

#7 Nepretvarujte sa

Photo by Alex Iby on Unsplash

Ak chcete na niekoho skutočne zapôsobiť, nepretvarujte sa ani sa nesnažte pôsobiť príliš familiárne. Takéto správanie je skutočne neprirodzené a otravné. Buďte sami sebou a ukážte svoju najlepšiu tvár. Takáto konverzácia bude mať určite zmysel.

Pozri aj: Ako docieliť, aby vás pozval na rande? Pomôžu vám tieto 4 “nenápadné” triky

mesmerizingwords
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov