Foto: Unsplash/Brooke Cagle

Prekonať ťažké obdobie nie je ľahké. Takto sa cez to môžete dostať oveľa jednoduchšie.

Ak prechádzate ťažkým obdobím veta „To bude zase dobré“ alebo „Čas zahojí všetky rany“ väčšinou veľmi nepomáha. Ak vnútri potláčate bolesť, prejaví sa to na vzťahoch s ľuďmi vo vašom okolí. Musíte sa vyliečiť sami alebo s pomocou priateľov a rodiny. Nemôžete sa ale spoliehať na čas. Ak túžite znova po plnohodnotnom živote, musíte začať na tom pracovať. Portál Thought Catalog prišiel s niekoľkými bodmi, ktoré vám uľahčia prejsť si celým týmto procesom.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Čas nie je jedinou podmienkou. Dôležitá je aj snaha.

Nebudete sa premáhať a dovolíte si o niekom, kto vám ublížil, snívať každú jednu noc a budete počítať všetky dôvody, prečo vám ten človek chýba. Musíte si však uvedomiť, že spočiatku je úplne prirodzené robiť tieto veci. Máte dovolené oželieť koniec vzťahu. Je normálne, že je vám to ľúto. Nemali by ste si však neustále prehrávať momenty, ktoré ste s tým človekom strávili. Čas síce pomôže vášmu srdcu sa uzdraviť, ale musíte tomu pomôcť aj vy sami. Musíte nechať tú osobu odísť.

Foto: Unsplash/GRAY

#2 Pokiaľ ide o vyliečenie, časová os je iba imaginárnym pojmom.

Neexistuje žiadny presný dátum, kedy sa vám podarí dostať z ťažkého obdobia, ktoré práve prežívate. Nebude to trvať deň, mesiac alebo rok. Môžete sa cez to dostať kedykoľvek a pri každom to trvá iné časové obdobie. Nedá sa povedať, kedy to prekonáte. Proces hojenia môže trvať dlhšie alebo to prejde veľmi rýchlo. Tak či onak, jedného dňa sa zobudíte a uvedomíte si, že už dlho ste na nich nemysleli. Stane sa to bez toho, aby ste si to vôbec všimli.

#3 Vyliečenie nemusí vždy znamenať to, čo si myslíte, že znamená.

Posunúť sa ďalej od osoby, ktorá vám ublížila neznamená, že musíte na ňu zabudnúť. Neznamená to, že vám prestane chýbať. Znamená to jednoducho iba, že si zvyknete na život bez nej. Naučíte sa, ako žiť šťastne aj bez toho druhého. Už viac tú osobu nebudete potrebovať, aj keď prídu obdobia, kedy vám bude chýbať to, čo ste s ňou mali.

#4 Proces nemôžete uponáhľať. Nejde predstierať, že sa nič nedeje.

Môže sa vám zdať, že je jednoduchšie predstierať, že ste úplne v poriadku a že vám nikto neublížil. Táto metóda sa vám ale môže vypomstiť. Je lepšie, aby ste boli zraniteľní a ukázali svoje pocity, ktoré prežívate.

Foto: Unsplash/M.

#5 Nikdy by ste nemali obviňovať svoje srdce z toho, čo cíti.

Možno by ste si priali, aby vám to bolo jedno. Želáte si, aby vás to netrápilo a nič ste necítili. Aj keď teraz trpíte, nemôžete zabudnúť na to, aký krásne je to, čo vaše srdce cíti. Je dobré, že vám na ostatných záleží. Pustili ste do svojho života lásku a mali by ste jej nechať aj naďalej otvorené dvere.

#6 Nakoniec sa tam dostanete.

Možno máte pocit, že ste neurobili žiaden pokrok, pokiaľ ide o to, či ste sa cez niekoho dostali. Nejde o to, že presvedčíte samého seba, že už je to jednoducho za vami. Môžete sa cez to dostať jedine tak, že to nebudete siliť. Je to bolestivé, ale dá sa to dosiahnuť. Musíte si ale hovoriť, že dokážete byť šťastní aj bez nich.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov