Foto: Unsplash/Eli Defaria

Rozmýšľali ste už niekedy nad tým, čo sa stane, ak sa vzdáte svojich snov?

Keď ste boli malý, určite ste počúvali, že by ste sa nemali vzdávať svojich snov. Niektoré sny nám dokážu výrazne skomplikovať život a ťahajú nás dole. Tým, že sa ich vzdáme, sa môže všetko zjednodušiť a fungovať lepšie. Aspoň to tvrdí Jason Brown.

Článok pokračuje pod videom ↓

Prečo by ste sa teda mali vzdať svojich snov? Portál Thought Catalog zostavil zoznam 4 dôvodov, ktoré vás presvedčia o tom, že ak sa vzdáte svojich snov, nikoho nesklamete.

Majte odvahu zmeniť svoj názor

Ak sa teraz cítite zaseknutý, čo sa týka vašich snov, prvý krok k porozumeniu bude vždy ten najdesivejší. Je to preto, že nie je ľahké byť človekom, ktorý robí veci inak. Nie je ľahké odlepiť sa od davu. Ak si však chcete vytvoriť život sám pre seba mimo toho, čo ste videli, musíte si dať povolenie robiť veci inak. Musíte riskovať. Zvládnete to. Ak cítite nepohodlie alebo nepokoj a ak skutočne viete, že sa tak cítite, pretože nie ste k sebe úprimný, musíte sa postaviť za svoju budúcu verziu a za svoje nové, lepšie ja. Musíte lietať, hoci to môže pôsobiť strašidelne.

Foto: Unsplash/Mor Shani

Ponorte sa do hĺbky svojho srdca a urobte si inventár vecí, ktoré skutočne chcete v živote robiť, bez tlaku alebo úsudku okolitého sveta

Musíte vedieť, čo vás napĺňa. Bez toho sa jednoducho nepohnete. Čo sú veci, ktoré chcete robiť hneď po prebudení? Je naozaj dôležité robiť veci, ktoré vám dokážu rozjasniť deň. Mali by ste sa pokúsiť naplniť si život všetkými týmito záležitosťami. A to aj v prípade, ak tieto veci nahradia vaše sny, ktoré nedokážete naplniť. Toto poznanie, tento odrazový mostík, tento základ – je základom všetkého. Keď spoznáte samého seba, spoznáte sa skutočne mimo toho, čo sa od vás očakáva. Môžete začať zisťovať, ako sa chcete v živote ukázať. To je váš začiatok.

Foto: Unsplash/Cathryn Lavery

Pamätajte, že to je váš život

Chceli ste sa stať hercom, pretože to bol sen vašich rodičov? Ak áno, nie je to váš sen, ale sen niekoho iného. Neporovnávajte sa s nikým, kto prišiel pred vami. Nehovorte si, že niečo nie je možné, pretože ostatní o tom pochybujú. Nehovorte si, že ste zlyhaním, pretože ste nedosiahli toľko ako rovesníci alebo idoly, ktorými sa obklopujete. Nezabudnite však, že na ničom z toho nezáleží. Pracujete na živote, ktorý vám urobí radosť podľa vašich vlastných podmienok. Aby ste to dosiahli, musíte byť stotožnený s tým, že žijete podľa vlastných podmienok.

Urobte si čas pre seba

Žijeme v generácii, ktorá romantizuje zhon a posúva sa čo najrýchlejšie vpred, pokiaľ ide o kariéru. Nemá však zmysel rýchlo sa rútiť smerom k životu, ktorý vás nebude inšpirovať ani napĺňať. Je v poriadku spomaliť. Je v poriadku venovať si čas, ktorý potrebujete. Nikdy nie je neskoro začať odznova, nikdy nie je neskoro zmeniť názor a nikdy nie je neskoro vzdať sa snov, ktoré už nechcete zrealizovať.

Foto: Unsplash/CRYSTALWEED cannabis

Ak o tom pochybujete, pamätajte si, že Oprah bola prepustená z jej prvého televízneho zamestnania. Steven Spielberg bol odmietnutý z filmovej školy. Vera Wang bola krasokorčuliarka, ktorá začala navrhovať svadobné šaty ako 40-ročná. Van Gogh za celý svoj život predal iba jeden obraz. Všetci velikáni, ktorých považujeme za hrdinov, všetci ľudia, ktorých chceme napodobniť – všetci pristupovali k svojim cestám z jedinečnej časovej osi. Nemali to všetko hneď prestreté na tanieri.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov