Foto: Unsplash/Priscilla Du Preez

Vrátili by ste sa k svojmu bývalému partnerovi?

Hoci sa hovorí, že dvakrát do tej istej rieky nevstúpime, občas sa nám to stane. Deje sa to najmä v prípadoch, kedy uvažujeme nad návratom k svojmu bývalému partnerovi. Prečo to tak je? Portál Your Tango zostavil krátky zoznam možných dôvodov, prečo nechceme nechať minulosť za nami.

Článok pokračuje pod videom ↓

Stále čakáte, že sa vrátia chvíle šťastia

Šťastie znamená pre každého z nás niečo úplne iné. V podstate ich však môžeme definovať ako chvíle, kedy je všetko dokonalé. Ak máte deti, môžu to byť chvíle, keď pod stromčekom rozbaľujú darčeky. Keď si na tieto krásne časy spomeniete, v hlave sa vám vynoria všetky okamihy zo začiatku vzťahu, počas ktorých ste ešte boli tím, milovali ste sa a pomáhali si.

Foto: Unsplash/Scott Broome

Takéto spomienky sú nesmierne silné a donútia vás pozastaviť sa a premýšľať, či je rozchod dobrý nápad, alebo či už neexistuje nádej, že veci vyriešite. Nútia vás rozmýšľať nad tým, či niečo podobné ešte niekedy prežijete. Tieto chvíle šťastia sú síce krásne, no opýtajte sa sami seba, či to naozaj bude stáť za to aj druhýkrát.

Problémom je osamelosť

Nikto z vás sa nechce vzdať niečoho tak dôležitého ako je vzťah. Držíte sa a aj silou vôle si snažíte nahovoriť, že to bude v poriadku, pretože ak by ste o milovanú osobu prišli, znamenalo by to, že príde osamelosť. A s tou mnohí z nás bojovať nevedia.

Foto: Unsplash/Atharva Tulsi

Je to jednoduché

Áno, vrátiť sa k bývalému partnerovi je nesmierne jednoduché. Poznáte jeho obľúbené jedlo, film, jeho túžby. Viete teda, čo od vás očakáva a čo by ste mu mali poskytnúť. Niekoľko odborníkov tvrdí, že ak si zvyknete na bolesť, ktorú vám bývalí partneri poskytovali, ďalšia vás už neprekvapí. S opätovným sklamaním svojím spôsobom rátate a ste s ním vysporiadaný.

Dúfate v zmenu

Ak niekto povie, že ste zaslepený láskou, často má pravdu. Vy to síce nevidíte, pretože sa na svet pozeráte cez ružové okuliare, no vaše okolie vidí, čím si prechádzate. Počas návratu k bývalému partnerovi sa držíte dosť často nereálnych nádejí, že sa zmení k lepšiemu. Myslíte na to, že často sú to iba ich prázdne slová, ktorých úlohou je prilákať vás naspäť do vzťahu.

Foto: Unsplash/Vil Son

Bolesť zo zlomeného srdca

Prešiel si ňou každý z nás a nie je veľmi príjemná. Je však chyba hľadať útechu práve u osoby, ktorá nám ublížila a spôsobila bolesť. Ak máte hlavu plnú myšlienok, či to vyskúšať ešte raz, nespomínajte si na tie krásne chvíle, ktorých bolo určite mnoho. Radšej si spomeňte na tie prebdené a preplakané noci, ktoré boli taktiež súčasťou vášho vzťahu.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov