Pozrite si toto neskutočne silné video a uvidíte, že sloboda je veľmi relatívny pojem...

Ste presvedčení, že žijeme v slobodnom svete? Naoko to tak možno vyzerá. Môžeme študovať, cestovať a zabávať sa. No ste si istí, že robíme vlastné rozhodnutia? Neraz si musíme vybrať z dvoch možností, pričom jedna je horšia ako druhá. Médiá nám dávajú o svete skreslený obraz, zabávajú nás, odpútavajú našu pozornosť od toho najdôležitejšieho. Od samotného života.

Článok pokračuje pod videom ↓

Žijeme v naozaj chorej spoločnosti. Nevidíme ďalej, než na displej smartfónu. Už sa nevieme naozaj porozprávať, pretože naša komunikácia je obmedzená na komunikáciu cez internet. Málokedy stretneme človeka, ktorý by dokázal vyjsť do ulíc bez telefónu. Naháňame sa za značkovým oblečením, prestížou či kariérou. Zbožňujeme ľudí, ktorých sme nikdy nevideli. A na tých, ktorí žijú s nami či vedľa nás, úplne zabúdame. Pozrite si video, ktoré ukazuje krutú realitu doby, v ktorej žijeme. Na videu je možné nastaviť si slovenské titulky (v pravom dolnom rohu videa, 1. ikonka „Titulky“).

Sú ľudské bytosti skutočným morom pre planétu zem? Naozaj sa pozeráme na celý svet len z gauča? Stále však treba veriť, že medzi nami žije dostatok vnímavých ľudí, ktorí chcú život, i celú našu planétu, zmeniť k lepšiemu. Veď keď ju zničíme, prídeme o to najdôležitejšie – o domov. Tak čo s tým?

Na začiatok stačí, keď si sami začneme starostlivo vyberať informácie, ktorým venujeme svoj drahocenný čas a pozornosť. Avšak konečná voľba je na každom z nás…

Pozri aj: Veľký brat vás vidí. Toto je 10 spôsobov, ktorými sme denne sledovaní a monitorovaní

simplecapacity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov