Máte aj vy predispozíciu na to, aby ste si vybudovali kariéru v profesii, ktorá vás skutočne bude napĺňať?

Pri výbere tej správnej profesie by sme sa mali riadiť vnútorným pocitom. Darmo strávime tridsať rokov síce na výborne platenej pozícii, keď do práce budeme každé ráno vstávať s obrovským odporom. Najlepšie je robiť to, čo nás baví a dostať za to patričnú finančnú odmenu. Vtedy môžeme hovoriť o naplnenej a zmysluplnej kariére. Vedci si všimli, že u ľudí, ktorí sa môžu pochváliť takouto kariérou, dominuje týchto 8 vlastností. Máte ich aj vy?

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak áno, tak máte vysokú predispozíciu na úspech. Ak sa tešíte do práce a robíte to, čo vás napĺňa, tento váš optimistický prístup sa pretaví aj do ostatných aspektov vášho života. Tu sú vlastnosti, ktoré úzko súvisia s naplnenou kariérou:

#1 Uvedomenie si vlastnej hodnoty

Photo by Arnaud Mesureur on Unsplash

Ak viete, kto ste a čo chcete, máte veľkú šancu na úspech. Veta „Poznaj sám seba,“ má v sebe oveľa väčšiu hĺbku, než sa môže zdať. Ak si uvedomíte samého seba, budete vedieť skôr nasledovať svoj vnútorný hlas. Ten vám ukáže smer i oblasť, v ktorej máte najlepšiu možnosť využiť svoje prednosti.

#2 Odvaha

Odvaha je schopnosť prekročiť samého seba a povedať „áno“ novým výzvam. Ak sa vám niečo nepáči v súčasnej profesii, vedzte, že len vy máte možnosť danú situáciu zmeniť. Nebojte sa vyjsť z vychodených chodníčkov. Niekedy stačí spraviť len jeden odvážny krok a všetko sa poskladá.

#3 Otvorená myseľ

Photo by Marco Lastella on Unsplash

Nelipnite len na jednej možnosti. Váš cieľ sa môže počas cesty trošku pozmeniť. Uvoľnite sa, buďte otvorení všetkým príležitostiam. Aj to je jedna zo základných vlastností, ktorými sa môžu pochváliť úspešní ľudia.

#4 Čestnosť

I keď sa to možno tak nezdá, kariéra falošných a nečestných ľudí nemá dlhé trvanie. Pri práci je kľúčová dôvera, ktorú si vybudujete so svojím nadriadeným. Ak sa nebojíte byť čestným človekom, je veľký predpoklad, že to dotiahnete skutočne ďaleko.

#5 Pokora

Photo by Duc Viet Hoang on Unsplash

Určite ste si aj vy všimli, že viacero špičkových riaditeľov spoločností sa môže pochváliť pokorou. Na prvý pohľad nijako nevytŕčajú z davu, nesnažia sa prvoplánovo zaujať prílišným egom. Pri každom úspechu si zachovajú skromnosť a pokoru. Práve v pokore sa ukrýva skutočná sila akéhokoľvek lídra. Určite stojí za inšpiráciu.

#6 Vynaliezavosť

Ak chcete uspieť, musíte hľadať neštandardné metódy a riešenia. Pri budovaní naplnenej a úspešnej kariéry sa tak určite nezaobídete bez vynaliezavosti. Aj keď niektoré veci môžu znieť ako čisté bláznovstvo, prinesú vám skúsenosti, ktoré určite stoja za to.

#7 Schopnosť prispôsobovať sa zmenám

Photo by Helena Lopes on Unsplash

Nič nie je trvalé, a nikde nie je napísané, že musíte v jednej profesii stráviť celé desaťročia. S najväčšou pravdepodobnosťou vystriedate viacero zamestnaní. A na tom nie je nič strašné. Ak sa nebojíte zmien a nových výziev, máte šancu uspieť. Netreba lipnúť na veciach, ktoré už dávno stratili svoj zmysel.

#8 Zodpovednosť

Zodpovednosť je znamením vnútornej zrelosti. Ak viete prevziať zodpovednosť za svoje činy aj omyly, na vašu kariéru to bude mať jednoznačne pozitívny vplyv. Je to znak toho, že sa viete poučiť z vlastných chýb a nebudete svoje zlyhanie chcieť zvaliť na niekoho iného.

Tieto vlastnosti môžu byť vrodené, no mnohé z nich môžete v sebe rozvíjať. Ak im budete venovať pozornosť, určite sa to pozitívne prejaví aj v pracovnej oblasti.

Pozri aj: Nemáte žiadny sexuálny život. 7 znamení, že vaša práca sa zahráva s vaším mentálnym zdravím

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov