Máte pocit, že vás ľudia nemajú radi? Problém môže byť aj v týchto 5 veciach.

Aj vám sa zdá vaša snaha o vytvorenie kruhu skutočných priateľov zbytočná? Pravidelne na sociálnych sieťach postujete príspevky, dokonca sa snažíte reagovať na statusy ostatných? Zúfalo túžite po spoločnosti, v ktorej by ste sa cítili žiadane a bezpečne, no napriek všetkému sa vám to nedarí? Vieme, kde je chyba.

Článok pokračuje pod videom ↓

Viacerí odborníci tvrdia, že stačí robiť týchto 5 vecí a ľudia vás okamžite začnú neznášať. Viete, ktoré sú to?

#1 „Já jenom já“

Photo by Julián Gentilezza on Unsplash

Tak toto je asi ten najväčší kameň úrazu. Ak pravidelne postujete „selfíčka“ na sociálnych sieťach, v skutočnosti tak svoju popularitu vôbec nezvýšite. Práve naopak. Obľúbenosť u vašich (pseudo)priateľov bude prudko klesať. Všetkého veľa škodí. Aj selfíčok v kúpeľni, či každodenné fotografie vášho dieťaťa, z ktorého však okolie nie je až tak namäkko, ako ste si pôvodne mysleli.

#2 Schovávanie sa za meno niekoho slávneho

Aj vy pri každej príležitosti zdôrazňujete, že ste chodili do materskej škôlky s účastníčkou reality show? Možno to nie je práve najlepší nápad. Jedna štúdia totiž ukázala, že čím viac ľudia spomínajú známe meno, ktoré im má zaručiť popularitu, tým viac ich ľudia budú neznášať. V skutočnosti naozaj ľudí až tak „neberie,“ že ste sa v detstve poznali s hlavnou hviezdou bulvárnych plátkov.

#3 Neustále sťažovanie sa

Možno aj vy máte okolo seba kamarátov, ktorí z vás dokonale dokážu vysať energiu aj pri päťminútovom čakaní na autobus. Hneď vás zasypú svojimi ťažkosťami, pričom vám určite nezabudnú zdôrazniť, že nikto sa nemá horšie, ako oni. Pracujú od svitu do mrku, a doma? Tam to tiež nestojí za reč. Ak však trpíte syndrómom večného sťažovateľa, mali by ste sa nad sebou zamyslieť. Možno to je dôvod, prečo sa vám ľudia vyhýbajú.

#4 Prílišné skrývanie emócií

Photo by Clem Onojeghuo on Unsplash

Staviate si na tom, že máte nervy zo železa, a že vás tak ľahko nič nerozhodí? Ovládať svoje emócie je určite dobrá vlastnosť, no ani so sebazapieraním to netreba preháňať. Ak nedokážete zdieľať, čo sa vo vás deje, a všetkých sa snažíte neustále presvedčiť, že ste úplne v pohode, určite vám to neuveria. Buďte sami sebou. Buďte viac autentickí. Len tak si získate skutočných priateľov.

#5 Úprimný úsmev? To naozaj nehrozí!

Neviete sa úprimne smiať?  Úsmev zo seba vydolujete len pri nastajlovaných fotografiách? Ak však úsmev bude úplne absentovať v bežnom živote, ľudia to vycítia. Štúdia uskutočnená na vzorke 100 respondentov ukázala, že na ľudí, ktorí sa prirodzene usmievajú, jednoducho nezabudneme. Preto je dobré mať na pamäti tento fakt aj pri vytváraní priateľstiev.

Návod na vytvorenie priateľstiev je však prekvapivo jednoduchý. Buďte sami sebou, na nič sa nehrajte. Tým rozhodne nemáte čo pokaziť.

Pozri aj: Toto sú podľa vedcov 2 frázy, ktoré používajú neúspešní ľudia najčastejšie

independent
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov