Foto: Unsplash/Priscilla Du Preez

Dostali ste už niekedy nepríjemné otázky ohľadom vášho vzťahu?

S nadviazaným nového vzťahu prichádza zároveň aj neistota. Prvých pár mesiacov sa cítite ako na horskej dráhe (v tom lepšom slova zmysle). Hneď potom, ako sa začnete cítiť dostatočne sebavedome na to, aby ste svoj vzťah odtajili, prichádza ďalšia skľučujúca vec: povedať to rodine a priateľom. Je to pre vás veľká vec, no na druhej strane máte z toho strach. Dostávate nepríjemné otázky, na ktoré je ťažké odpovedať. Portál Thought Catalog uvádza 5 vecí, ktoré by sa nemali hovoriť niekomu, kto sa nachádza v novom vzťahu.

#1 „Uvidíme, ako dlho vám to vydrží.“

Táto prvá reakcia je pravdepodobne najhoršia, ktorú ktokoľvek z vašich blízkych môže povedať. Nemusí to myslieť zlomyseľne, ale bohužiaľ to nemá dobrý efekt. Jediné, čo urobí je to, že vyvolá vo vás hnev a potlačí vaše šťastie z nového vzťahu.

Foto: Unsplash/Anastasia Sklyar

Dôležitá vec, ktorú musíte pre toho druhého urobiť, je byť oporou. Nájsť si partnera je náročná úloha a mali by ste sa skôr uistiť, že táto osoba je pre ňu tá pravá. Predpokladať, že sa rozídu je nielen poburujúce a pesimistické, ale je to aj veľmi skľučujúce. Ak sa cítite ochranársky alebo skepticky, pravdepodobne bude najlepšie, ak si zahryznete do jazyka.

#2 „Takže … ako ďaleko ste už zašli?“

Bez ohľadu na to, ako blízko máte k tejto osobe, jej sexuálny život ťa nemá zaujímať. Ak by mala chuť zdieľať s vami súkromné, intímne podrobnosti svojho vzťahu, urobia to. Ide o to, aby ste neprekročili hranicu. Ak si myslia, že potrebujete počuť určité informácie o ich vzťahu, povedia vám to.

Foto: Unsplash/We-Vibe WOW Tech

#3 „Nemyslel som si, že je to tvoj typ.“

Pokiaľ ide o dlhodobý vzťah, ľudia to nikto nerieši. Nie je nič prelomové, ak niekto hovorí, že má rád brunetky, ale teraz chodí s blondínkou. Takéto drobné detaily sú nepodstatné a povrchné aspekty, ktoré nie sú dôležité pri hľadaní dlhodobého partnera.

#4 „Už bolo načase.“

Je úplne v poriadku dopriať si čas. Zostať na chvíľu single je absolútne prijateľná voľba, či preto, že si nie ste istí, čo chcete, alebo preto, že jednoducho uprednostňujete single život. Nech je dôvod akýkoľvek, je to vaša voľba.

Foto: Unsplash/Angelina Litvin

Táto fráza budí dojem, že lásku je možné ľahko získať, čo vôbec nie je pravda. Skutočná láska vyžaduje trpezlivosť a rozhodne to nepríde z ničoho nič. Chce to prácu, obetu a hlboké premýšľanie. Táto fráza znie, akoby hľadanie vzťahu bolo jednoduché ako čakanie na autobus.

#5 „To teraz znamená, že na mňa už nebudeš mať čas?“

Namiesto toho, aby ste predpokladali, že vás úplne zavrhnú, skúste veriť, že sú to vaši skutoční priatelia, ktorí vás len tak neodhodia. Ako blízky priateľ alebo člen rodiny je vašou úlohou podporovať túto osobu a povzbudzovať ju. Chcú len, aby ste boli za nich šťastní. Pamätajte si, ak nemáte čo pekné povedať, nehovorte nič.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov