Zlomené srdce neznamená koniec sveta, i keď to tak niekedy môže vyzerať.

My, ženy, sme niekedy oveľa silnejšie, než si vôbec vieme predstaviť. Znesieme veľa. Aj nejeden výskum ukázal, že psychický stres a bolesť znášame oveľa lepšie, než silnejšie polovičky. Vieme sa tiež vzájomne inšpirovať a potiahnuť. Ak sa cítite pod psa a neviete sa vylízať z bolestivého rozchodu, skúste sa inšpirovať skúsenosťami týchto 11 žien, ktoré svorne tvrdia, že zlomené srdce neznamená koniec života.

Článok pokračuje pod videom ↓

Za chlapom a autobusom sa nebeží. Vždy príde ďalší. To dobre vedia aj tieto ženy:

#1 Treba tomu nechať čas

Photo by Seth Macey on Unsplash

Ten naozaj všetko vyrieši. Neraz to je ten najlepší lekár.

#2 Obklopte sa ľuďmi, na ktorých vám záleží a ktorých milujete

Niekedy je to jediné, čo potrebujete, obyčajná podpora.

#3 Napíšte mu list 

Photo by Freddy Castro on Unsplash

… a potom mu ho nikdy nepošlite. Ja som to urobila. Napísala som svojmu ex štipľavý list plný výčitiek. Nakoniec som ho roztrhala. Dôležité však pre mňa bolo to, že sa mi neskutočne uľavilo. A to bol práve ten zmysel.

#4 Nechajte si dostatočný odstup

Ak aj chcete ostať priateľmi, nedá sa to zo dňa na deň. Aj ja som si musela nechať zopár mesiacov sama pre seba, počas ktorých som sa mu absolútne vyhýbala. Potom sa mi s ním komunikovalo oveľa lepšie, pretože tá najväčšia bolesť odznela.

#5 Vybite si prebytočnú energiu

Photo by Alora Griffiths on Unsplash

Po rozchode som sa aktívne vrhla na šport. Začala som behať a cvičiť. Vypotila som litre potu, a nie. Naozaj som sa nemala kedy ľutovať.

#6 Vyskúšajte všetko v jednom

Zaumienila som si, že sa z toho čo najskôr dostanem. Vymazala som si jeho číslo, siahla po motivačných knihách, začala som cvičiť a obklopila som sa ľuďmi, ktorí skutočne stoja za to. Verte mi, veľmi mi to pomohlo. Bolo to stokrát lepšie, než by som mala plakať do perín.

#7 Pomáhajte iným

Photo by Joey Yu on Unsplash

Niekto mi povedal, že keď ti je skutočne zle, skús pomôcť niekomu, kto sa má ešte horšie ako ty. Začala som robiť dobrovoľníčku v hospici. Bola to nádherná skúsenosť, ktorá ma fantasticky posunula.

#8 Naučte sa milovať samú seba

Pochopila som, že aj ja mám hodnotu. Začala som rozvíjať lásku sama v sebe. Keby som ostala s bývalým partnerom, len by mi ďalej podkopával sebavedomie. A trpela by som len a len ja.

#9 Prihláste som sa na krúžok

Photo by bruce mars on Unsplash

Po rozchode som sa pustila do šitia. Konečne som sa naučila pracovať na šijacom stroji, ktorý mi doma zavadzal už veky.

#10 Uvedomte si, že nie je jediný

Mne najviac pomohlo pochopenie, že môj bývalý nie je jediným mužom vo vesmíre. Odľahlo mi.

#11 Všetko sa deje pre vaše dobro

Photo by Rodrigo Borges de Jesus on Unsplash

Rozchod bolel. A veľmi. Asi nie je rozchod, ktorý sa zaobíde bez emocionálnej bolesti. Nechal ma, hoci sme plánovali spoločnú budúcnosť. Avšak po čase som si uvedomila, že práve toto bola skúsenosť, ktorú som potrebovala. Z môjho bývalého sa vykľul nezodpovedný muž, ktorý mal slabosť pre druhé sukne. A takého mi k šťastiu naozaj netreba.

Pozri aj: Keď je jedna hodina ráno a vy si želáte len to, nech sa vráti späť. Otvorený list všetkým, ktorým zlomené srdce ničí život

elitedaily
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov