Foto: Unsplash/Žygimantas Dukauskas

Skrývate svoju bolesť za úsmev? Potom teda dobre porozumiete týmto veciam.

Bolesť je niečo, čo si už prežil snáď každý jeden človek na svete. Niektorí ľudia ju však dokážu ukrývať a predstierajú, že sú šťastní, aj keď to tak v skutočnosti nie je. Bolesť nás má určitým spôsobom prebudiť, preto ju treba ukázať. Všetky pocity, ktoré človek prežíva sú jeho súčasťou a nemal by sa za to hanbiť. Portál I Heart Intelligence popísal veci, ktorým rozumejú iba ľudia, ktorí bojujú s nepredstaviteľnou bolesťou a snažia sa ju skrývať za úsmev.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Vždy hovoríte áno a uprednostňujete problémy iných ľudí

Ak pomáhate milovanej osobe, zastavíte sa a sústredíte sa iba na tú osobu, ktorá to potrebuje. Hovoríte áno skoro všetkému, aby ste sa udržali pri zmysloch. Nezáleží vám na tom, aká je vaša úloha, pretože všetko je lepšie než to, čo sa odohráva vo vnútri vašej hlavy.

#2 Zamestnávate sa

Bez ohľadu na to, či je to vaša kariéra alebo nejaká iná aktivita, na ktorú ste sa nedávno dali, snažíte sa na to sústrediť naplno, aby ste sa vyhli bolesti.

Foto: Unsplash/Christin Hume

#3 Útočisko hľadáte v hudbe

Objavili ste hudbu, s ktorou ste sa doslova spojili. Piesne, ktoré vysvetľujú všetku bolesť, ktorú práve prežívate. Popravde, aj keď sa pokúsite nájsť slová, ktoré by vyjadrili to, ako sa cítite, nejde to úplne. Je to jednoducho tak, akoby ste svoj vlastný príbeh chceli za každú cenu nájsť v hudbe.

#4 Nie ste skutočne čestní, ak sa vás niekto spýta, ako sa vám dar

„Som v poriadku, mám sa fajn.“  Klasická odpoveď, ktorá nemôže byť ďalej od pravdy. Je pre vás jednoduchšie povedať rýchle klamstvo a odísť preč. Máte v sebe toľko bolesti, že máte pocit, že ak sa niekomu otvoríte, tak sa tí ľudia budú cítiť nepríjemne.

Foto: Unsplash/Kristina Flour

#5 Snažíte sa pôsobiť príliš temperamentne

Nasadili ste si šťastnú masku a máte pocit, že ak ju budete nosiť dostatočne dlho, spojí sa s vami a všetko sa vyrieši.

#6 Snažíte sa vyhnúť očnému kontaktu s určitými ľuďmi

Snažíte sa vyhnúť tým, ktorí vidia vašu bolesť aj cez masku, ktorú ste nasadili. Ale aj keď nechcete, aby to vedeli, vycítia, že vám niečo je.

#7 Príliš premýšľate nad tým, čo mohlo byť

Viete, že by ste nemali príliš veľa času tráviť premýšľaním o minulosti, ale presne to aj robíte. Smútite za vecami, ktoré boli a predstavujete si, aké skvelé to bolo predtým. Túžite po tom, aby sa tieto chvíle vrátili, pričom dobre viete, že jedinou cestou vpred je nechať minulosť za sebou.

Foto: Unsplash/Anthony Tori

#8 Na zmiernenie bolesti sa uchyľujete k rôznym druhom rozptýlenia

Je dosť možné, že sa obraciate k alkoholu alebo večierkom a drogám, ktoré vám pomáhajú vytvoriť falošný úsmev, no vo vnútri ste roztrhaný na kúsky. Všetko to robíte preto, lebo aby ste nemuseli byť sami so svojimi myšlienkami. Avšak, aj keď trávite čas v spoločnosti, stále sa cítite sami.

#9 Keď je čas ísť domov, padáš späť

Napriek tomu, že to držíte v súkromí, trpíte veľmi. Stále sa snažíte porozumieť všetkým tým pocitom, ktoré sa preháňajú vašim telom, no a zároveň hľadáte spôsob, ako to celé prekonať.

#10 A potom sa snažíte odhaliť svoje ťažkosti tým, že o nich nahlas žartujete

Smejete sa nad vlastnými problémami a rozprávate o nich ľuďom, pretože si myslíte, že to istým spôsobom zmierni vašu bolesť. Ľudia, ktorí majú veľké bolesti, občas svoje problémy v pozitívnom svetle, aby chránili ostatných pred skutočnou nočnou morou, ktorú prežívajú.

Foto: Unsplash/Sydney Sims

Ľudia vám neustále hovoria, aby ste sa nebáli, že to prejde. Ale vy sa cítite, akoby ste boli uväznení. Viete, že jedného dňa bolesť vybledne, no napriek tomu sa zdá, že ten deň nikdy nepríde. Je to náročná cesta a to najlepšie, čo môžete urobiť, je prebiť sa cez to, až kým sa jedného dňa neobzriete a pousmejete sa nad tým, čo všetko ste prežívali.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov