Foto: Photo by Murilo Folgosi from Pexels

Všetkých týchto vecí by ste sa mali zbaviť čím skôr.

Cítite, akoby vaše myšlienky boli až príliš ťažké a neustále vás sťahovali dolu? Alebo akoby existovali nejaké zábrany, ktoré vám nedovolia užívať si život tak, ako by ste sami chceli? Musíte sa vždy niečoho báť? Musíte sa vždy pred niečím schovávať? Ak bola vaša odpoveď vo väčšine prípadov áno, potom je zrejme najvyšší čas zbaviť sa týchto mentálnych bariér a zmeniť svoj život k lepšiemu.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Zbavte sa všetkých pút, ktoré vás zväzujú

Podľa budhistickej filozofie sú to práve všetky tie veci, ktorými sa pripútavame k iným ľuďom či zvykom, ktoré nás zväzujú, robia nás nešťastnými a nedovolia nám užívať si život naplno. Ak sa zbavíte všetkých pút, ktoré vás držia pod zámkom, až potom konečne budete voľní.

#2 Zbavte sa pocitu viny

Pocit viny je jedna z najhorších možných vecí. Na čo je to vlastne dobré? Dokáže to zmeniť situáciu? Pravdepodobne nie. Tak prečo by ste sa mali cítiť vinní a oberať sa o šťastie práve vy, keď toho druhého to vôbec netrápi?

#3 Zbavte sa negatívneho myslenia

Negatívne myslenie a negatívny prístup k životu nevedú nikam. Akurát vás zožierajú zaživa. Pamätajte si, že vaše myšlienky majú silu zmeniť svet.

pexels.com

#4 Zbavte sa predsudkov

Nebolo by všetko jednoduchšie a krajšie, ak by ste hneď nevytvárali unáhlené závery? Ak by ste sa zbavili akýchkoľvek predsudkov a dali všetkým a všetkému rovnakú šancu? Boli by ste prekvapení, no prišli by ste na to, že nič nie je také, ako sa na prvý pohľad zdá.

#5 Zbavte sa pýchy

Svet je plný možností a plný príležitostí. A teraz si predstavte, koľko z nich vám už prekĺzlo pomedzi prsty – len kvôli vašej pýche. Len kvôli vášmu „veľmi dôležitému“ egu. Je čas zbaviť sa toho raz a navždy.

#6 Zbavte sa nadmerného premýšľania

Nepotrebujete sa zamýšľať nad každou jednou vecou, ktorá vám preletí hlavou. Nepotrebujete poznať odpoveď na každú jednu myšlienku. Nemusíte analyzovať každú jednu sekundu vášho života. Naozaj nie.

#7 Zbavte sa toho pocitu, ktorý vám hovorí, že potrebujete povolenie od ostatných

Nepotrebujete si od ostatných pýtať povolenie. Ak niečo chcete urobiť, urobte to. Ak to urobiť nechcete, tak potom to nerobte. Je to naozaj presne také jednoduché a voľba je vždy na vás. Na nikom inom.

pexels.com

#8 Zbavte sa limitujúcich presvedčení

Ste len takí mocní, ako si dovolíte byť. Dokážete len to, v čo budete veriť, že to dokážete. Tak prečo sa obmedzovať? Prečo si klásť nezmyselné limity, ktoré vám nedovolia rozvinúť váš plný potenciál?

#9 Zbavte sa závisti

Závisť vás dokáže obrať o mnoho energie a neprospieva nikomu. Ak by ste presne tú istú energiu radšej vynaložili na zdokonaľovanie alebo pracovanie na sebe samom, mohli by ste byť ďalej.

#10 Zbavte sa „urobím to zajtra“ prístupu

Najťažšie zo všetkého je začať, to je pravda. Ale viete, kedy by ste mali začať? Nie zajtra, ale hneď teraz. Pokiaľ chcete v živote niečo dokázať, musíte na tom začať pracovať. Ale nie od zajtra, takto to jednoducho nefunguje.

#11 Zbavte sa úzkostlivých myšlienok

Určite sa to jednoduchšie hovorí, než plní, ale je čas dať zbohom aj všetkým úzkostlivým myšlienkam. Bolo to už dlho, čo ste žili v strachu, teraz je ten správny čas na to byť odvážny.

pexels.com

#12 Zbavte sa predošlých rozchodov

To, čo sa stalo, sa stalo. Už to nebude inak. Už sa to nestane znova. Takže je najvyšší čas sa s tým všetkým zmieriť a posunúť sa ďalej.

#13 Zbavte sa všetkých zlých spomienok

Nebuďte už viac väzňom svojej vlastnej hlavy. Prestaňte sa neustále trestať tým, že si budete v hlave premietať najhoršie momenty vášho života. Skúste sa skôr zamyslieť nad tým, čo všetko ste urobili dobre. Uvidíte, aký to bude rozdiel.

#14 Zbavte sa nepotrebných vecí

Či už ide o “fyzické“ veci alebo len obyčajné myšlienky. Zbavte sa toho. Všetko, čo nepotrebujete, dajte von. Vyhoďte to. Vyhoďte to preč z vášho života. Sami pocítite, že zrazu vám bude omnoho ľahšie.

#15 Zbavte sa zlej spoločnosti

To, akými ľuďmi sa v živote obklopujete, je veľmi dôležité. Aj preto by ste sa mali uistiť, že máte okolo seba len tých najlepších ľudí, ktorí vás motivujú a inšpirujú.

pexels.com

#16 Zbavte sa myšlienky, že vaša minulosť vás definuje

Nie ste rovnaký človek, akým ste boli v minulosti. Zmenili ste sa. Polepšili ste sa. To, aká je vaša minulosť, vás nedefinuje.

#17 Zbavte sa všetkých zvykov, ktoré vás oberajú o čas

Určite ste už počuli, že čas je drahocenný. Myslíme si, že ho máme málo, no v skutočnosti ak by sme ho len tak nerozflákali, dokázali by sme oveľa viac. Takže zbavte sa všetkého, čo vás o ten čas oberá a skúste ho využiť nejako lepšie.

#18 Zbavte všetkého, čo sa zbavilo vás

Prestaňte už lipnúť na niečom alebo na niekom, kto evidentne nemá záujem. Je to bolestivé, je to kruté, ale je to tak. Akokoľvek sa budete snažiť, nič sa nezmení.

#19 Zbavte sa vlastnosti brať veci až príliš osobne

Prijmite to hneď teraz: celý svet sa netočí len okolo vás. Rovnako keď ľudia rozprávajú, nemusia hneď narážať vždy na vás. Prestaňte si preto brať veci osobne a prestaňte sa urážať. Naozaj to nemá zmysel.

#20 Zbavte sa toho, čo vám nedovoľuje žiť v prítomnosti

Nech už je to čokoľvek, zbavte sa toho. Ak chcete žiť naplno, ak si chcete užívať každú sekundu, potom musíte žiť v prítomnosti. Nie v minulosti, nie v budúcnosti ani v akejkoľvek inej dimenzii. Prítomnosť je dôležitá.

pexels.com
simplecapacity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov