Daň, ktorú zaplatíte za neveru, môže byť poriadne vysoká.

Nevera je stará ako ľudstvo samo. Či sa nám to páči alebo nie, stáva sa smutnou súčasťou mnohých vzťahov. No nie je neverník ako neverník. Niektorí sa k nej uchyľujú pravidelne, pričom ju vnímajú ako spestrenie nudného vzťahu. Mnoho ľudí je presvedčených o tom, že im sa to nemôže stať. Ostanú druhému človeku verní až za hrob. Avšak zrazu príde do ich života niekto nečakaný a oni začnú premýšľať nad neverou. Ak aj vy patríte medzi takýchto ľudí a seriózne zvažujete podviesť svojho partnera či partnerku, mali by ste si uvedomiť tieto štyri veci. Práve tie najviac ľutujú ľudia, ktorí sa dopustili nevery.

Článok pokračuje pod videom ↓

Preto si ich uvedomte ešte skôr, než sa necháte zlákať sladkou chuťou zakázaného ovocia.

#1 Nevera vám zmení život. A to navždy

Photo by Pablo Heimplatz on Unsplash

Už nikdy to nebude tak, ako predtým. Aj keby malo ísť len o jednorazovú záležitosť, už sa to stalo. A vo vašom vzťahu to zanechá nezmazateľnú stopu. Budete sa vedieť opäť pozrieť do očí svojej polovičke?

#2 Tajomstvo, ktoré ťaží

Ak predsa len dôjde k nevere, väčšina neverníkov sa tým svojmu partnerovi určite nepochváli. Miesto toho budú zatĺkať a tváriť sa, že sa nič nestalo. Avšak toto tajomstvo medzi vami ostane. Už sa nebudete vedieť tak vnútorne zblížiť, medzi vás sa dostala tretia osoba. A toto tajomstvo veľmi ťaží toho, kto podvádzal.

#3 Sex nás mení

Photo by Jan Zhukov on Unsplash

Mnoho ľudí prišlo svojej polovičke na neveru spôsobom, ktorý len málokto berie na zreteľ. Ich partner či partnerka sa začali inak správať v posteli. Ak ste s niekým nejaký ten rok, tak presne viete, čím vás (ne)prekvapí v posteli. Ak však skúša nové veci, mysliac si, že sa vám zrazu budú páčiť praktiky, ktoré ste predtým nemuseli, je čas zbystriť pozornosť. S vysokou pravdepodobnosťou ho  naučil novým technikám niekto iný.

Sex nás mení. Oveľa viac, než by ste si mysleli. Ak sa dopustíte nevery, vaše telo už bude vnútorne navždy poznačené. To, čo ste mali prežívať so svojím milovaným partnerom, ste prežili s iným človekom. Mnohí tvrdia, že pri tom cítili, že skutočne robia niečo nesprávne.

#4 Odhalenie nevery bolí

Photo by John Fornander on Unsplash

To, čo nasleduje po odhalení nevery, skutočne veľmi bolí. Ako podvádzaného partnera, tak aj toho, kto zlyhal. Bolesť je veľká a strata dôvery bolí viac ako samotná nevera. Narušená dôvera sa buduje len veľmi ťažko, pričom to neraz trvá celé roky. Preto skôr, než vkĺznete do cudzej postele, dajte si odpoveď na otázku: „Naozaj to bude stáť za to?“ 

Pozri aj: Mikronevera: Už ste o nej počuli? Toto je 20+ znamení, že sa jej dopúšťate aj vy alebo váš partner

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov